23.05.2019 08:37
Просмотров: 885

Військовою прокуратурою припинено злочинну діяльність групи, учасники якої систематично вимагали та одержували неправомірну вигоду (ФОТО)

Військовою прокуратурою припинено злочинну діяльність групи, учасники якої систематично вимагали та одержували неправомірну вигоду (ФОТО)

У період квітня-травня 2019 року за процесуального керівництва військової прокуратури об’єднаних сил слідчими Територіального управління ДБР, розташованого в м. Краматорськ, спільно з оперативними співробітниками УЗЕ в Донецькій області, в рамках контролю за вчиненням злочину у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 368 КК України, викрито та задокументовано злочинний механізм систематичного вимагання та одержання шістьма інспекторами прикордонної служби КПВВ «Новотроїцьке» за попередньою змовою з командиром відділу прикордонної служби ОБПК «Волноваха», а також заступником командира Донецького прикордонного загону ДПС України, неправомірної вигоди від фізичних осіб, які займаються перевезенням пасажирів та вантажів через КПВВ «Новотроїцьке». Так, зазначені особи створювали штучні перешкоди для перевізників та одержували від них грошові кошти, які потім розподіляли між собою. Загалом задокументовано понад 70 фактів вимагання та одержання неправомірної вигоди на загальну суму понад 600 тис грн.

20.05.2019 після одержання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 6 тис грн та їх злочинну діяльність припинено.

21.05.2019 під час проведення одночасних обшуків в службових приміщеннях КПВВ «Новотроїцьке», Донецького прикордонного загону ДПС України та за місцями проживання зазначених осіб виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди у сумі 6 тис грн, а також кошти одержані злочинним шляхом на загальну суму 81 тис грн, 13 тис доларів США, 300 Євро та чорнові записи з розподілом коштів між учасниками злочинної схеми.

На даний час в порядку ст. 208 КПК України затримано 3 осіб. Крім того, перевіряється причетність інших посадових осіб з керівництва Донецького прикордонного загону та Донецько-Луганського регіонального управління ДПС України щодо вказаних протиправних дій.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

Військовою прокуратурою припинено злочинну діяльність групи, учасники якої систематично вимагали та одержували неправомірну вигоду (ФОТО)

Источник: gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович