25.03.2020 11:32
Просмотров: 959

У Польщі за матеріалами СБУ засуджено підпалювачів офісу Товариства угорської культури в Ужгороді (ВІДЕО)

У Польщі за матеріалами СБУ засуджено підпалювачів офісу Товариства угорської культури в Ужгороді (ВІДЕО)

Суд у Кракові, за матеріалами Служби безпеки України, засудив трьох колишніх правих активістів Фаланґи та Стшельца за спробу підпалити угорський культурний центр в Ужгороді.

У лютому 2018 року двоє виконавців намагалися підпалити будівлю Угорського товариства культури в Ужгороді. Один з них кинув пляшку з коктейлем Молотова, інший відеофіксував підпал.

У межах розпочатого кримінального провадження СБ України здійснило комплекс оперативно-розшукових заходів. Співробітники спецслужби встановили причетність до підпалу будівлі двох громадян Польщі, які входять до праворадикальної організації Фаланга. Учасники цієї структури брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків угруповань «ЛНР» і «ДНР».

Українські правоохоронці ідентифікували цих людей через камери відеоспостереження, встановили мобільні телефони, з яких вони координували свої дії, автозаправну станцію де вони купували пальне для підпалу, коли перетнули кордон з Україною.

Під час досудового слідства було встановлено, що організував підпал третій учасник польської праворадикальної структури.

Усі матеріали українська сторона передала через Генеральну прокуратуру України до Генеральної прокуратури Польщі. Польські правоохоронці затримали трьох зловмисників.

Суд у Кракові визнав фігурантів винними у вчиненні злочину. Організатора засуджено до трьох років позбавлення волі, виконавців до менших термінів.

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: польша, сбу, суд

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович