08.03.2019 09:07
Просмотров: 1110

Убивці професорської родини у Харкові отримали вирок

Убивці професорської родини у Харкові отримали вирок

Восени 2016-го у П'ятихатках двоє молодиків заради грошей жорстоко розправилися із 58-річним співробітником Харківського фізико-технічного інституту та його 35-річним сином.

Цього тижня резонасна історія добігла кінця. Київський районний суд Харкова виніс вирок — 26-річного ініціатора злочину визнано винним в умисному вбивстві, розбої, замаху на крадіжку, грабежеві, виготовленні та збуті підроблених грошей, незаконному поводженні зі зброєю, незаконній переробці зброї, підробленні документів). Його 22-річного спільника — за умисне вбивство, розбій, замах на крадіжку.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян, обох чоловіків засудили до довічного позбавлення волі. Окрім того, їх спільниці за розбій та замах на крадіжку суд призначив покарання у вигляді 10 років ув’язнення. Усім – з конфіскацією майна.

Як нагадують у прес-службі прокуратури Харківської області, засуджені заради грошей жорстоко розправилися із 58-річним співробітником Харківського фізико-технічного інституту та його 35-річним сином. До злочину готувалися заздалегідь: придбали маски-балаклави, рукавички, а також вогнепальну і холодну зброю. До квартири потерпілих зловмисники потрапили за допомогою спільниці. Жінка була добре знайома із загиблим професором. У день трагедії вона прийшла до нього нібито відсвяткувати свій день народження. Дочекавшись слушного моменту, жінка впустила до помешкання нападників.

Молодики в масках зі зброєю увірвалися до квартири і напали на науковця. Зловмисники били його та вимагали сказати, де він зберігає гроші. На шум з кімнати вийшов син господаря. Потерплі зчинили супротив, зав’язалася бійка, під час якої одному з нападників зірвали маску з обличчя. Злякавшись, що потерпілі зможуть їх упізнати у подальшому, злодії задушили обох чоловіків. З квартири злочинці забрали гроші, в тому числі – іноземну валюту, ноутбук та телефон. Не погребували навіть парфумами господаря.

Як з'ясувалося в ході слідства, за кілька тижнів до цього засуджені вже намагалися потрапити до помешкання професора, скориставшись ключем, що жінка напередодні викрала з оселі потерпілих. Однак він не підійшов, і тоді зловмисники розробили новий злочинний план, який і реалізували.

Встановлено також, що у вересні 2016 року один із засуджених пограбував двох студентів. Серед викраденого був паспорт, до якого зловмисник вклеїв власне фото, щоб використовувати документ для конспірації. Окрім, підробленого паспорту, під час обшуків за місцем мешкання чоловіка знайшли знаряддя та матеріали для виготовлення фальшивих грошей.

Источник: slk.kh.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: суд, харьков

Читайте ещё:

17.03.2024 10:58    308
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович