20.05.2020 08:05
Просмотров: 744

Заступник керівника однієї з місцевих прокуратур Київщини постане перед судом за одержання хабарів

Заступник керівника однієї з місцевих прокуратур Київщини постане перед судом за одержання хабарів

Прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скеровано до Фастівського міськрайонного суду Київської області обвинувальний акт стосовно заступника керівника однієї з місцевих прокуратур Київської області за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Встановлено, що заступник керівника упродовж жовтня-грудня 2018 року, січня 2019 року вимагала у суб’єкта господарювання неправомірну вигоду у розмірі 3 тис доларів США та 10 тис грн щомісячно. За «винагороду» вона мала не звертатись в інтересах держави до суду із позовом про визнання незаконною та припинення підприємницької діяльності зі здійснення роздрібного продажу автомобільного палива без оформлення відповідних дозвільних документів, а також не притягати підприємця до кримінальної відповідальності.

Під час одержання чергової частини неправомірної вигоди заступник керівника була викрита та затримана правоохоронними органами.

Судитимуть також співучасника отримання неправомірної вигоди іншим прокурором однієї з прокуратур Київської області. До Шевченківського районного суду м. Києва направлено обвинувальний акт стосовно особи, яка виконувала роль пособника в одержанні прокурором 5000 доларів США хабара за вплив на прокурорів прокуратури нижчого рівня для вирішення питання про повернення майна (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

Підтримання публічного обвинувачення забезпечуватимуть прокурори Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Источник: gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович