13.03.2019 07:22
Просмотров: 831

Завдяки пильності одеських митників заблоковано введення в обіг 12 тисяч контрафактних кухонних ножів

Завдяки пильності одеських митників заблоковано введення в обіг 12 тисяч контрафактних кухонних ножів

Одеські митники виявили партію контрафактних кухонних ножів. При здійсненні митного огляду товарів, що надійшли з Китаю до Одеського порту, працівники митниці звернули увагу на невідповідність маркування товарів та інформації, заявленій в митній декларації, а також доданих до неї документів.

На пакування та безпосередньо на кухонні ножі була нанесена марка «TRAMONTINA». Товари цієї всесвітньо відомої бразильської корпорації відрізняються високою якістю, яку гарантує офіційний виробник. Але документи не містили жодної згадки, що виробником заявлених до митного оформлення товарів є компанія TRAMONTINA S.A. CUTELARIA.

Після застосування процедури призупинення митного оформлення товарів з причин підозри у порушенні прав інтелектуальної власності, представник власника марки «TRAMONTINA» в Україні підтвердив, що виявлений товар є фальсифікованим.

Правовласник та власник товару скористались можливістю, наданою статтею 402 Митного кодексу України, та домовились відновити порушені права шляхом механічного видалення позначення «TRAMONTINA» з пакування та безпосередньо товару.

Декілька днів знадобилось власнику товару, щоб у присутності представника компанії «TRAMONTINA» здійснити видалення маркування.

Після усунення ознак порушення правовласник погодив можливість введення в обіг 12 тисяч ножів, але вже без наявності на них торговельної марки.

Таким чином одеські митники виявили товари, що переміщувались через кордон з порушенням прав інтелектуальної власності та забезпечили можливість правовласнику та власнику товарів відновити права у законодавчо визначений спосіб та з дотриманням інтересів кожної сторони.

Довідково:

Статтею 402 Митного кодексу України передбачено, що у процесі здійснення митного оформлення допускається зміна ідентифікаційних знаків чи маркування на товарах або їх упаковці з метою усунення ознак порушень прав інтелектуальної власності шляхом зміни (видалення) маркування та за умови узгодження таких операцій з правовласником або на його вимогу.

Такі операції здійснюються за рахунок правовласника або інших осіб за домовленістю з ними. За результатами операцій, зазначених у частині першій цієї статті, складається акт про відсутність ознак порушення прав інтелектуальної власності, який підписується, у тому числі правовласником.

Источник: sfs.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович