07.03.2019 10:42
Просмотров: 976

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою громадянина України у готуванні до терористичного акту (ВІДЕО)

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою громадянина України у готуванні до терористичного акту (ВІДЕО)

Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за процесуального керівництва Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України 06.03.2019 завершено досудове розслідування за підозрою громадянина С. у вчиненні готування до терористичного акту, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 КК України.

Після завершення ознайомлення сторони захисту з матеріалами провадження обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті.

Слідством установлено, що вказаний громадянин, бажаючи залякати жителів с. Лящівка Чорнобаївського району Черкаської області, викликати у них відчуття страху та відсутності власної безпеки, у період із 23.12.2017 по 23.06.2018 організував готування до вчинення терористичного акту, у результаті якого, внаслідок пострілів із гранатомету та вогнепальної зброї, повинні були загинути троє місцевих мешканців.

23.06.2018 співробітниками СБУ вказаного громадянина затримано в порядку ст. 208 КПК України і наступного дня йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 КК України.

До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Водночас, відразу ж після затримання вказаного громадянина, окремі близькі до нього народні депутати України та інші особи почали компанію, спрямовану на дискредитацію працівників Головної військової прокуратури та розслідування, у тому числі шляхом неодноразового направлення депутатських звернень до Генеральної прокуратури України з наполегливими проханнями під будь-яким приводом змінити кваліфікацію дій підозрюваного на іншу статтю КК України, що дозволило б визначити слідчому судді альтернативний запобіжний захід у вигляді застави і в такий спосіб вийти з-під варти.

Отримавши обґрунтовану відмову в задоволенні своїх неправомірних вимог, зазначені особи почали залучати окремих представників ЗМІ для розповсюдження недостовірної інформації начебто про упередженість військових прокурорів і вчинення ними незаконних дій.

06.03.2019 у кримінальному провадженні, відповідно до ухвали слідчого судді, проведено обшук домоволодіння підозрюваного з метою відшукання та вилучення транспортних засобів, на які судовим рішенням накладено арешт із забороною використання.

Процесуальні дії були проведені у суворій відповідності до кримінального процесуального законодавства, із застосування відеозапису, у присутності понятих та інших учасників обшуку.

Водночас, після прибуття захисника та його розмов з членами родини підозрюваного, з метою піддання сумніву законності дій слідчих та прокурорів, а також чергової спроби дискредитації працівників Головної військової прокуратури, військових прокурорів було безпідставно звинувачено у застосуванні фізичної сили до доньки підозрюваного, а цю не правдиву інформацію відразу ж поширено в соціальній мережі.

Вказане намагання сторони захисту у будь-який спосіб перешкодити виконанню завдань кримінального провадження повністю спростовується протоколом обшуку із застосуванням відеозапису, а також показаннями і поясненнями учасників слідчої дії. Працівники Головної військової прокуратури, слідчі та оперативні співробітники Служби безпеки України діяли виключно у відповідності до вимог законодавства, без застосування жодного фізичного насильства.

Головна військова прокуратура і надалі буде принципово реагувати на всі порушення закону та забезпечувати виконання завдань кримінального провадження, не залежно від статусу особи підозрюваного та її оточення.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 258 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Головна військова прокуратура

Источник: gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович