23.05.2020 08:50
Просмотров: 840

Збитки державі на майже 3 млн 300 тис. грн: державному виконавцю повідомлено про підозру

Збитки державі на майже 3 млн 300 тис. грн: державному виконавцю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 2 повідомлено про підозру старшому державному виконавцю Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 КК України (зловживання своїми повноваженнями державним виконавцем з метою отримання неправомірної вигоди, якщо це спричинило тяжкі наслідки інтересам держави).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, у ході досудового розслідування встановлено, що старший державний виконавець Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, зловживаючи своїми повноваженнями, звернув стягнення на нежитлові приміщення загальною площею понад 5 тис. кв. м, які перебували у господарському віданні державного науково-дослідного інституту та знаходились у власності Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. У подальшому вказані приміщення реалізовано шляхом проведення електронних торгів на користь одного з товариств з обмеженою відповідальністю та фізичної особи, що суперечить нормам чинного законодавства, зокрема Закону України «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна».

Загальна сума збитків, завданих державі, складає майже 3 млн 300 тис. грн.

У ході досудового розслідування ухвалами слідчого судді Київського районного суду м. Харкова накладено арешт на вказані нежитлові приміщення з метою відшкодування завданих збитків.

Досудове розслідування здійснює Київський відділ поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — УСБУ в Харківській області.

Наразі підозрюваний перебуває під нічним домашнім арештом. Вирішується питання про його відсторонення від займаної посади та накладення арешту на його майно.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

Источник: khar.gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович