01.07.2018 07:29
Просмотров: 1198

В Харькове пройдет театрально-дизайнерский фестиваль «Живи»

20 червня 2018 року в прес-центрі «Накипело» відбулася прес-конференція ІХ Міжнародного театрально-дизайнерського фестивалю «Живи», який буде проходити з 22 по 27 серпня 2018 р. на десяти різних локаціях м. Харкова. Організатори розповіли про історію виникнення фестивалю «Живи», його масштаби та програму.

Зокрема, президент фестивалю, голова правління БО «БФ«Артдача», режисер, педагог, сценарист - Володимир Какурін розповів, що цей захід має свою унікальну історію. Його ідея з’явилася в 2006 р. і мала соціальний характер, оскільки організатори намагалися сформувати у молоді мотивацію до здорового способу життя та сприяти поширенню боротьбі зі СНІДом. Починаючи з 2007 р., театральні колективи України приїжджали на фестиваль до Криму. Але у зв’язку з анексією цієї території щорічні зустрічі творчих особистостей припинилися. Тому ідея відродження фестивалю «Живи» стала нагальною потребою для поціновувачів театру. В. Какурін зазначив, що відродження фестивалю «Живи» підтримала влада області та міста.

Директор фестивалю, член правління БО «БФ«Артдача», акторка - Марія Какуріна розповіла, що було відібрано 31 театральних колективів із різних міст України та закордону. Унікальність ІХ фестивалю «Живи» полягає у тому, що це фестиваль-лабораторія, на який приїде значна кількість незалежних театрів, які покажуть абсолютно різний та неповторний формат спектаклів. Метою перетину театрів є можливість отримати й обмінятися унікальним досвідом та подивитися, які горизонти відкриваються сьогодні для театрів та його учасників. Також у фестивалі братимуть участь театральні критики, фотографи, дизайнери. Зокрема, відомий дизайнер зі Словаччини - Микола Коваленко відкриє виставку «SHUT UP! The Voice of Democracy is in Danger», що налічує понад 100 плакатів, створених відомими дизайнерами із 36 країн світу. Окремо на фестивалі буде реалізовано проект відродження донецького театру «П’яте колесо», який приймав участь ще в першому фестивалі «Живи!», але з 2014 року більше не існує – всі його актори зараз є ВПО (біженці).

Ігор Мирошниченко – арт-директор фестивалю, заслужений артист України, зауважив, що фішкою театрально-дизайнерського фестивалю буде те, що протягом п’яти днів графічні дизайнери, студенти та молоді спеціалісти працюватимуть над створенням повноцінної афіши. Для порівняння, на створення афіші для театрального спектаклю відводиться від одного до двох місяців! Потім із цих створених плакатів буде відібрано найкращі для виставки. Після завершення фестивалю, дизайнери та театри продовжують тісно взаємодіяти, оскільки перші отримують чудових спеціалістів, які працюють над створенням іміджевої частини для їхнього театру. Також І. Мірошніченко додав, що останній день фестивалю буде проходити в смт. Шарівка, Богодухівського району, Харківської області, де відбудеться презентація київського культурно-соціального проекту «Vidlik Project». Організатори намагатимуться навчити школярів та активну молодь смт. Шарівки основам менеджменту, брендингу. Потім вони разом будуть працювати над власним проектом у Шарівському замку, який буде представлений на фестивалі. Завершить п’ятиденну програму фестивалю концерт музикантів, 3D-maping та DJ-вечірка .

Олена Вартанян – куратор дитячої частини фестивалю, художній керівник театру «Сорванцы» наголосила, що у рамках фестивалю будуть зібрані дитячі театри України, де юні таланти зможуть прийняти активну участь у створенні костюмованих перформансів, вечорах знайомства, де кожен колектив привезе свою пісню та презентує її перед іншими учасниками, також планується масштабний дитячо-ігровий квест та проведення майстер-класів з акторської майстерності та сценічної мови.

Театрально-дизайнерський фестиваль «Живи» є унікальною та соціально-значущою подією для міста Харків, оскільки воно продовжує відроджувати свої мистецькі традиції та звички, а також залишається місцем збору та перетину творчого потенціалу нашої країни!

За додатковою інформацією просимо звертатися:

Сайт: http://artdacha.life Тел.:380995676691 (Какуріна Марія)

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: харьков

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович