24.01.2019 13:05
Просмотров: 1723

Два народних артиста на одній сцені. Колишні харків'яни виступлять в рідному місті

Два народних артиста на одній сцені. Колишні харківяни виступлять в рідному місті Відразу два народних артисти і України вийдуть на сцену Будинку Алчевських в п'ятницю 25 січня. Колишні харків'яни, а нині відомі музиканти, диригент - Аллін Власенко і скрипалька Богдана Півненко виступлять на концерті МАСО «Слобожанський» - «Зимові фантазії». У програмі концерту – романтична класика.

Випускник Харківської консерваторії, диригент Національної опери України Аллін Власенко – знакова постать в академічному музичному мистецтві країни. Народний артист України, професор Національної музичної академії України імені Петра Чайковського - йому 81 рік і протягом своєї 60-річної творчої біографії, він диригував багатьма провідними симфонічними оркестрами не тільки в Україні, а й за її межами. А свій багатий диригентський досвід маестро передав своїм численним учням, серед яких такі відомі диригенти, як Володимир Сіренко, Вікторія Жадько, Сергій Голубничий та багато інших.

«З Молодіжним оркестром Аллін Власенко співпрацює ось уже чверть століття, з моменту його заснування - розповідає художній керівник МАСО «Слобожанський» Гаррій Абаджян – А в травні минулого саме під його керівництвом оркестр зіграв свій звітний концерт на сцені Національної філармонії України. Той концерт отримав хорошу пресу і дуже сподобався київській публіці. І в цьому важлива заслуга Алліна Григоровича». Працювати з маестро подобається і оркестрантам. Артистка оркестру Тетяни Жук стверджує, що під керівництвом Алліна Власенко молоді музиканти завжди грають на «максимумі» своїх можливостей, а, іноді, навіть «перевершують самі себе». Сам диригент вважає, що наявність саме в Харкові єдиного професійного молодіжного оркестру дуже важлива для розвитку національної музичної культури, тому що оркестр є прекрасною базою для підготовки професійних музикантів для всієї України.
Два народних артиста на одній сцені. Колишні харківяни виступлять в рідному місті Крім Алліна Власенко, на сцену Будинку Алчевських вийде ще одна колишня харків'янка, а нині солістка Національного ансамблю «Київська камерата», народна артистка України - Богдана Півненко (скрипка). «Сьогодні Богдана Півненко – провідна скрипалька країни. – каже Аллін Власенко – Вона регулярно гастролює як всередині країни, так і за кордоном. І що дуже важливо, під час своїх виступів вона грає і популяризує музику українських композиторів. А в її репертуарі - практично всі шедеври світової скрипкової класики».

У першому відділенні концерту «Зимові фантазії» Богдана Півненко разом з Молодіжним оркестром виконає Концерт №5 для скрипки з оркестром бельгійського композитора і скрипаля-віртуоза Анрі Вьетана, а також «Інтродукцію і Рондо каприччиозо» Каміля Сен-Санса. А в другому відділенні прозвучить «Франческа да Ріміні» Петра Чайковського та Інтермеццо з опери «Манон Леско» Джакомо Пуччіні. Аллін Власенко і Богдана Півненко вважають, що ці романтичні класичні твори обов'язково повинні сподобатися глядачам.
Нагадаємо, що концерт «Зимові фантазії» відбудеться в Будинку Алчевських (вул. Жон Мироносиць, 13) в п'ятницю, 25 січня, початок о 19:00.
Наступний виступ МАСО «Слобожанський» відбудеться в п'ятницю, 1 лютого, теж у будинку Алчевських. Це буде концерт «Класика без кордонів», в якому прозвучать твори європейських, українських та китайських композиторів. А керувати оркестром буде диригент з Китаю - Гуо Сінхуа. Початок о 19:00

МАСО «Слобожанський»у Facebook >>

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович