02.02.2019 10:20
Просмотров: 1143

Ілон Маск заявив, що кожен вільно може користуватись патентами Tesla

Ілон Маск заявив, що кожен вільно може користуватись патентами Tesla

Прагнучи зробити світ чистішим та намагаючись боротись зі змінами клімату, генеральний директор Tesla Ілон Маск зробив усі патенти компанії відкритими та загальнодоступними.

Засновник американського автовиробника додав, що не позиватиметься проти тих, хто «добросовісно хоче використати наші технології» та не вимагатиме жодних ліцензійних відрахувань.

Видання наголошує, що це є безпрецедентним кроком в епоху, коли компанії захищають кожен, навіть незначний прогрес в своїх технологіях. Маск зазначив, що він та його компанія хочуть не лише врятувати світ, а й докладають усіх зусиль для розвитку автомобільних технологій.

Це оголошення зроблено одразу після того, як ФБР затримало китайського співробітника Apple за обвинуваченням у викраденні технологій самохідного автомобіля, щоб потім передати їх китайській компанії Xiaopeng Automobile. Маск заявив, що не вірить в патенти, які приносять величезні прибутки виключно гігантським корпораціям та юристам, а не винахідникам. Він сказав, що ці патенти «стримують прогрес».

Він також додав, що відкрито виступатиме проти компаній, які використовуватимуть свої патенти, щоб потім продавати свою продукцію за вищими цінами.

Раніше ЕлектроВісті писали, що Tesla закінчила 2018 рік зі збитком близько $ 1 млрд і оголосила про те, що їх покидає фінансовий директор. Компанія вже попередньо звітувала про підсумки четвертого кварталу, а тепер опублікувала новий звіт.

Також Ілон Маск заявив, що Tesla вирішила відмовитися від програми заохочення клієнтів «Приведи друга». Вона діяла тільки до 1 лютого цього року. Ще компанія різко підвищила вартість зарядки на фірмових станціях Supercharger.

Источник: elektrovesti.net

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович