03.02.2019 09:19
Просмотров: 897

Україна відновить закупівлю летальної зброї в США

Україна відновить закупівлю летальної зброї в США

Україна планує почати масштабну закупівлю високотехнологічного оборонного обладнання з США, у тому числі додаткових комплексів летальної зброї (Javelin).

Про це повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Military Navigator.

За її словами, це питання обговорювалося на зустрічі з представником США в групі стратегічних радників високого рівня Міністерства оборони України генерал-лейтенантом Збройних сил США Кітом Дейтоном.

“Буквально вчора президент Петро Порошенко підписав закон про закупівлі зброї за кордоном без посередників… Вважаю це хорошим сигналом для зміцнення обороноздатності нашої держави”, – сказала Климпуш-Цинцадзе.

У свою чергу, стратегічний радник Кіт Дейтон відзначив, що його команда сфокусована на тому, щоб допомогти Україні впроваджувати якісні реформи оборонного сектора.

Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроект №9122, який дозволить Міністерству оборони України безпосередньо закуповувати імпортну військову продукцію.

Передбачається, що закон спростить передачу техніки, озброєння та боєприпасів для української армії по програмі США у сфері оборони та безпеки. Критичною умовою реалізації відповідних витрат є повноваження Міністерства оборони отримувати безпосередньо таку продукцію, без залучення посередництва компаній-спецекспортерів “Укроборнпрому”.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович