03.02.2019 10:39
Просмотров: 1038

Геннадій Зубко: затверджено грантову політику Фонду енергоефективності

Геннадій Зубко: затверджено грантову політику Фонду енергоефективності

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами засідання Координаційної ради донорів Фонду енергоефективності та Мультидонорського трастового фонду спеціально створеного ЕС та урядом Німеччини для підтримки реформи енергоефективності в Україні.

Засідання відбулось за участі представництва Євросоюзу, Уряду Німеччини, Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Світового банку, проектів GIZ та ПРООН в Україні і Наглядової ради Фонду енергоефективності.

«Затвердження грантової політики – одне з ключових питань роботи Фонду енергоефективності. Спільно з усіма нашими міжнародними партнерами визначено, що для перших 300 проектів рекомендований розмір гранту становитиме: для пакету А («легкий») — 40%, для пакету Б («комплексний») – 50%. А також додатково +20% для ОСББ, в яких мешкає більше 50% субсидіантів. Кошти на рахунки ОСББ, які впроваджуватимуть енергоефективні заходи, відповідно до програм Фонду та грантової угоди, надходитимуть у розрахунку 50/50 з Фонду енергоефективності і Мультидонорського трастового фонду», — зазначив Геннадій Зубко.

Грант покриватиме видатки на енергоаудит, проектну документацію, матеріали, обладнання і вартість робіт у відсотках згідно грантової політиці.

Раніше ЕлектроВісті писали, що запуск Фонду енергоефективності запланований на перший квартал 2019 року. Про це під час круглого столу у Верховній Раді сказав віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Також уряд Німеччини планує надати додатково 10 млн євро в рамках співпраці з Фонду енергоефективності.

Ще комісія з відбору незалежних членів Наглядової ради державної установи «Фонд енергоефективності» оприлюднила результати конкурсу. Стали відомі незалежні члени спостережної ради Фонду енергоефективності.

Источник: elektrovesti.net

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович