Омега-3 чи риб’ячий жир: що корисніше
Омега-3 – це поліненасичені жирні кислоти, які самі по собі не синтезуються в організмі людини, але є дуже важливими. Риб’ячий жир можна споживати з продуктами або у капсулах.
Риб’ячий жир виробляється з печення тріски або м’язів риб. Він містить насичені та поліненасичені жирні кислоти, а також – трансжири, передає Сosmo.
А ще риба сама не відтворює Омега-3, а накопичує їх з водоростей, яким харчується. Часто раціон риб, вирощених в неволі, неідеальний, тому, медики все ж рекомендують споживати Омега-3.
Основні властивості Омега-3:
— має протизапальний ефект, профілактика простатиту;
— пригнічує синтез стресового гормону кортизолу;
— покращує психічного здоров’я;
— профілактика хвороби Альцгеймера;
— збільшує здатність мозку до запам’ятовування нового матеріалу;
— стабілізує артеріальний тиск;
— знижує ризик серцево-судинних захворювань;
— запобігає судомам і спазмам;
— зменшує ризик захворювання на цукровий діабет.
Источник: changeua.com