04.02.2019 07:05
Просмотров: 1236

Українська компанія будує “розумні оазиси” в Арабських Еміратах

Українська компанія будує “розумні оазиси” в Арабських Еміратах

Українська команда IDA встановлює “смарт-оазиси” у новій зоні відпочинку Al Mamzar Smart Park у Дубаї, яку творці називають першим у світі розумним парком. Ці конструкції збирають десятки літрів води на добу за допомогою енергії сонця. Згідно з укладеним контрактом, українці встановлять два таких оазиси. Вартість контракту становить $80 000.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на AIN.

Конструкторське бюро IDA було засновано Алексом Приходько чотири роки тому. Першими проектами команди стали зарядні станції для гаджетів, які втілити у життя не вдалося та розумний магнітний утримувач для телефонів QLYX, який випустили у 2017 році, та який зібрав на Kickstarter майже $ 125 000. Втім з подальшим виробництвом утримувачів виникли проблеми, адже команда не змогла знайти виробника, який зміг би забезпечити прийнятну якість деталей, крім того виникли проблеми з софтом, тож інвестиції не окупилися.

Українська компанія будує “розумні оазиси” в Арабських Еміратах

Українська компанія будує “розумні оазиси” в Арабських Еміратах

Ідея «розумного оазису» з’явилася у команди у 2016 році під час візиту на виставку води у Дубаї. Технології альтернативної видобутку води тут дуже затребувані, але більшість учасників представляли обладнання з фасування води в стаканчики, системи кольорів та не було учасників з інноваційними методами видобутку води. Саме тут у команди з’явилася ідея про те, щоб налагодити промисловий видобуток за допомогою атмосферних генераторів води. За допомогою українського бізнес-консула керівництво зустрілося з чиновниками з офісу шейха, щоб обговорити цю ідею.

Smart Oasis це конструкція з живими рослинами, яка автономно генерує воду і розливає її в стаканчики всім бажаючим. Рама розроблена українським КБ, вона складається з близько 10 000 деталей. Система генерації води – китайська, але українська компанія її допрацювала та оснастила своїми таймерами для включення системи генерації та точок видачі. На її даху розташовані сонячні панелі виробництва Sun Power потужністю близько 4 кВт. Систему автоматичного очищення панелей від піску і пилу, автоматичний полив і вирощування рослин, а також систему прохолодного туману в КБ розробили самостійно.

Потужності панелей вистачає, щоб генерувати не менше 20 літрів на добу і витримати умови контракту. Влітку, коли сонце яскраве, світловий день довгий, а точка роси вище, обсяг води може доходити до 70 літрів на добу.

В процесі реалізації, команда стикнулася з рядом складностей. По-перше, собівартість установки значно зросла через необхідність мінералізації води. По-друге, багато елементів довелося переробляти в стислі терміни. Наприклад, спочатку конструкція повинна була бути бетонною та відливатися в Україні, через те, що на березі в ОАЕ занадто висока вологість. Однак часу на виливок не залишалося і довелося переробляти конструкцію з металу.

Попри труднощі, ідея компанії втілилася в життя: одна конструкція вже зібрано і працює в парку. Другу збираються звести до кінця лютого.

Источник: uprom.info

Автор: Віталій Царьов, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    937
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович