05.02.2019 08:06
Просмотров: 1144

Ірина Садовська: антирейдерська комісія Мін’юсту повернула вінничанам 700 гектарів землі

Ірина Садовська: антирейдерська комісія Мін’юсту повернула вінничанам 700 гектарів землі

Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації задовольнила колективну скаргу на спробу рейдерського захоплення майже 700 гектарів землі. Про це повідомила під час засідання Вінницького обласного оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель або збіжжя заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

У засіданні оперативного штабу на Вінничині взяли участь керівництво обласної державної адміністрації та аграрії області. Разом із заступником Міністра обговорили декілька гострих ситуацій із порушенням прав орендарів та орендодавців земельних ділянок.

«Так як Вінницька область є однією із лідерів у сфері агровиробництва, то такі ситуації потребують особливої уваги з боку Міністерства юстиції України. Ми у постійній співпраці із територіальними підрозділами міністерства і сподіваємось, що більшість проблемних питань зможуть бути оперативно вирішені на місцях», - зауважила Ірина Садовська.

Одним із показових прикладів, який розглянули під час засідання, була колективна скарга 542 осіб-підписантів, яка стосувалась майже 700 гектарів землі. У січні її розглянула та задовольнила Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Окрім цього, у зв’язку з порушеннями реєстраторами вимог законодавства у сфері державної реєстрації Комісія дійшла висновку щодо притягнення реєстраторів до відповідальності шляхом блокування їм доступу до Державного реєстру прав.

«Цей випадок є ще одним доказом того, що Антирейдерська комісія є ефективним інструментом захисту прав бізнесу та законних власників. Наші переваги – це оперативні терміни розгляду скарг та виважена і об’єктивна позиція. Вже сьогодні законні власники та орендарі земельних ділянок отримують копію наказу про задоволення скарги. Записи у державному реєстрі, що вчинені із порушенням закону, скасовано», – наголосила заступник Міністра.

Також Ірина Садовська нагадала присутнім про те, що заблоковані реєстратори та особи, що бажають вперше отримати доступ до професії реєстратора з 1 січня 2019 року, мають складати тести на знання законодавства. «Ці тести не є простими. Із 100 запитань потрібно дати не менше 75 правильних відповідей. Це превентивний захід від помилок через некомпетентність осіб, що працюють із держреєстрами», - наголосила Ірина Садовська

Источник: minjust.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович