09.03.2019 11:54
Просмотров: 949

Глава держави: Ніхто не уникне відповідальності за незаконне збагачення

Глава держави: Ніхто не уникне відповідальності за незаконне збагачення

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам наголосив, що він ініціював законопроект про незаконне збагачення з урахуванням рішення Конституційного суду щодо презумпції невинуватості, і ніхто не уникне відповідальності.

Глава держави зауважив, що як Президент країни відповідно до законів та Конституції не має права і не буде коментувати рішення будь-яких судів, оскільки це може сприйматися як тиск на суд.

«Хочу розчарувати чиновників, які думають, що внаслідок цього рішення Конституційного суду вони зможуть уникнути відповідальності. Цього не відбудеться, бо скасована кримінальна відповідальність, а незаконне збагачення ніхто не скасовував», - підкреслив Президент, коментуючи питання щодо скасування Конституційним судом статті про незаконне збагачення і закриття всіх справ за цією нормою.

Глава держави нагадав, що буквально через години після оприлюднення рішення суду вніс законопроект, який враховує коментарі Конституційного Суду стосовно презумпції невинуватості – ключового і базового конституційного принципу.

«Але відповідальність за корупцію, в тому числі відповідальність за незаконне збагачення, буде. В тому числі кримінальна відповідальність. Ніхто не уникне відповідальності», - наголосив Петро Порошенко.

«Хтось думає, що він втече від відповідного формулювання цієї статті, то знайдуться інші статті. Бо незаконне збагачення завжди пов’язано з іншими порушеннями закону. Відповідальність все-рівно буде», - додав він.

Президент звернувся до депутатів Верховної Ради врахувати його позицію щодо невідкладності розгляду зазначеного законопроекту.

«Ми маємо якнайшвидше озброїти правоохоронні органи, включно з антикорупційними органами, і корупціонер має сидіти у в’язниці. Крапка. Рішення Конституційного суду аж ніяк не захистить корупціонерів, якщо Верховна Рада підтримає пропозицію Президента», - зауважив Глава держави.

Источник: president.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    920
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович