10.08.2019 11:10
Просмотров: 1019

Суд у США з'ясує, чи шпигує голосовий помічник SIRI за користувачами

Суд у США зясує, чи шпигує голосовий помічник SIRI за користувачами

Apple та Skype по-своєму трактують понняття про недоторканність особистого життя

У США на компанію Apple подали в суд через можливість підрядників компанії прослуховувати розмови користувачів із голосовим помічником Siri, повідомляє Bloomberg.

Відповідний позов подали в окружний суд Північної Каліфорнії. Позивачем є опікун неповнолітнього, який активно використовує iPhone. Чоловік звинуватив Apple у порушенні закону штату про недоторканність особистого життя.

У позові зазначається, що в призначеній для користувача угоді Apple ідеться про право компанії записувати команди після слів "Привіт, Siri", однак насправді помічника можна активувати звуком блискавки або підняттям руки.

Також, як пише Ліга.Tech з посиланням на видання Vice, підрядники Microsoft прослуховують розмови користувачів Skype для контролю якості машинного перекладу.

Отримані в розпорядження видання записи включають розмови про особисті проблеми, таких як втрата ваги, і ті, в яких обговорюють проблеми взаємин.

Інші файли вказують, що підрядники Microsoft прослуховують і команди користувачів голосового помічника Cortana. Переважна більшість цих розмов тривають кілька секунд.

"Той факт, що я навіть можу поділитися з вами деякими з цих даних, показує, наскільки Microsoft недбалий у плані захисту даних", – сказав один із підрядників, який надав виданню частину аудіозаписів.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович