17.08.2019 10:51
Просмотров: 905

Медсестра із військового госпіталю Південного регіону отримала «Орден Святого Пантелеймона»

Медсестра із військового госпіталю Південного регіону отримала «Орден Святого Пантелеймона»

Нещодавно в Національній філармонії нагороду за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» вручили найкращим лікарям, медичним працівникам і благодійникам. Ініціатором заходу стала громадська організація «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги».

Серед номінантів премії — лікарі-учасники АТО, лікарі-винахідники медичні сестри, науковці, сільські фельдшери. Історія кожного з них унікальна. Протягом року після багаторівневого відбору по всій Україні було визначено 20 номінантів, серед яких обирали переможців у п’яти номінаціях.

Нагороду в номінації «Найкращий медичний працівник» отримала операційна медична сестра абдомінальної та невідкладної хірургії та колопроктології Військово-медичного клінічного госпіталю Південного регіону Інна Моргун.

Стати медичною сестрою було дитячою мрією Інни. Білий халат, лікарняні коридори та люди, яким вона може допомогти. Після закінчення медичного училища дівчина прийшла працювати до військового госпіталю, що в місті Одеса. І тут у неї з’явилася ще одна мрія — стати операційною медсестрою. «Спочатку було дуже цікаво, було велике бажання працювати в операційній, — говорить Інна Василівна. — Потім, коли вже починаєш розуміти, що це за робота, стає ще цікавіше. І з’являється бажання допомогти хворому». Щоб освоїти нову роботу жінка днями не виходила з лікарні, доки не довела собі та іншим: за операційним столом вона людина — надійна.

Операційна в лікарні — як лінія фронту. Тут воюють за життя і перемагають. Як розповідають хірурги з відділення, де працює Інна Моргун, жінка з тих операційних сестер, які розуміють кожен рух хірурга і випереджають його думки. Проте від медсестри очікують не лише знань, а й співчуття.

А ще у Інни Моргун є робота після роботи, коли вона поспішає до стареньких людей, щоб надати допомогу.

Жінка зізнається: вона ніколи не пошкодувала про свій вибір. Коли йде у відпустку, вже за кілька днів починає скучати за роботою.

«Хірургія, операційна — це свого роду адреналін, який отримуєш від „чаклування“ над зціленням пацієнта. І цього не вистачає», — говорить Інна Василівна.

Нагорода за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» — громадська, має професійне спрямування та присуджується за гуманістичну та благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Відзнака була погоджена та благословенна предстоятелями трьох найбільших християнських церков України.

Урочиста церемонія нагородження щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика та цілителя Пантелеймона.

Медсестра із військового госпіталю Південного регіону отримала «Орден Святого Пантелеймона»

Источник: mil.gov.ua

Автор: Тетяна Рубан, Інформагентство Міноборони АрміяInform

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

27.03.2024 07:00    161
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович