20.09.2019 19:09
Просмотров: 1179

У Харкові відбудуться Наукові та Культурні пікніки

strong>21 вересня 2019 року в партнерстві з Представництвом ЄС в Україні в Харкові пройдуть ІХ Наукові пікніки, а 22 вересня в аналогічному форматі вперше проведуть Культурні пікніки. Протягом першого дня заходів маленьким і дорослим відвідувачам запропонують взяти участь у дослідах та інтерактивних презентаціях. Другий день заходу буде присвячено креативним професіям та різноманітним творчим майстерням.

У Харкові відбудуться Наукові та Культурні пікніки

Особливістю цьогорічних Наукових пікніків стане те, що частина освітніх презентацій проводитиметься англійською мовою. Це гарна нагода для вчителів спробувати свої сили у викладанні іноземною мовою, а також дозволить гостям із-за кордону долучитися до цього масштабного освітнього заходу.

На численних локаціях Наукових пікніків відвідувачі зможуть експериментальним шляхом дізнатися про фізичні й хімічні закони природи, отримати інформацію про виробництво ліків і косметики, спробувати налаштувати й керувати роботами, взяти участь в іграх на управління фінансами, протестувати якість продуктів харчування, вирішити математичні головоломки й логічні задачі тощо. Різноманіття освітніх активностей передбачає вільну участь усіх охочих незалежно від їхнього віку та рівня знань.

Також, цього року вперше будуть організовані Культурні пікніки. На відвідувачів чекають виступи українознавців та істориків, ознайомлення з професіями мистецтвознавця, етнолога, реставратора, екскурсовода, циркового актора та режисера. Творчі майстерні запрошують взяти участь у 3D-моделюванні, малюванні, світложивописі, іграх, танцях та співі. Важливою особливістю Культурних пікніків є можливість не тільки дізнатися щось нове, але й безпосередньо випробувати свої вміння на практиці.

«Культурне різноманіття, освіта та наукові дослідження є невід’ємною частиною Європейського Союзу. Саме тому ми із задоволенням сприяємо подіям, що мають на меті створення умов для розвитку цих  галузей. До того ж це чудова можливість розширити світобачення, адже не кожного дня ми маємо можливість зануритися у глибини наук та мистецтв», – коментують у Представництві ЄС в Україні.

Спеціально до фестивалів 21-22 вересня буде представлено Креативну територію ЄС, де кожен охочий може дізнатися більше про європейські цінності та культуру, відпочити в зірковому наметі на м’яких пуфах, зробити селфі в спеціальній фотозоні ЄС, а на дітей чекатимуть творчі активності.

Науковий пікнік відбувається вже 9-й рік поспіль, а Культурний пікнік пройде вперше. Місце проведення заходів – Покровський сквер (поблизу ст. м. «Історичний музей»/«Майдан Конституції») з 13:00. Участь у всіх заходах є безкоштовною, вхід вільний. Детальніше про програму цьогорічних заходів можна дізнатися на Facebook-сторінках «Наукових пікніків» та «Культурних пікніків».

«Наукові пікніки» та «Культурні пікніки» відбудуться у партнерстві з Представництвом Євросоюзу в Україні в рамках проекту «Підтримка культурних та спортивних ініціатив в Україні».

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович