06.11.2019 09:04
Просмотров: 921

Запуск білої ракети та зрив розведення військ: що відбувається поблизу Петрівського – репортаж із фронту

Запуск білої ракети та зрив розведення військ: що відбувається поблизу Петрівського – репортаж із фронту

Наступна попередня дата розведення на цій ділянці запланована на 7 листопада

Поблизу Петрівського, де на 4 жовтня було заплановане розведення військ, не чути жодного пострілу. Але туди знімальні групи нині не пускають. Натомість на сусідніх позиціях стрілянина не вщухає.

"Розпочали обстріл мінометним вогнем, забороненого Мінськими домовленостями 120 калібру. У парі працювали з АГС, СПГ – усе це в одну точечку працювалося. Довелось відкривати вогонь, підтримати наших товаришів, щоб трішечки зменшити обстріл по їхніх позиціях", – розповідає армієць "Бугор".

Безпосередньо поблизу окупованого Петрівського у день запланованого відведення військ окупанти випустили білу сигнальну ракету, що символізує готовність до виконання домовленостей. Проте у штабі ООС заявили, що це провокація.

"Запуск ракети – це провокації. Тому що було домовлено – сім днів тиші. Не ми стріляли, стріляли вони – це зафіксовано ОБСЄ. У нас розведення за планом: сім днів тиші – розведення. Крайній обстріл на ділянці розведення номер 3 зафіксований 29 жовтня та підтверджений у звіті 30 жовтня", – зазначив командувач ООС Володимир Кравченко.

Наступна попередня дата розведення на цій ділянці запланована на 7 листопада. Але керівники операції Об'єднаних сил запевняють, поспішних рішень не ухвалюватимуть.

"Говорити, що завтра чи післязавтра буде прийнято рішення про розведення по всій ділянці, по всій лінії зіткнення, воно є передчасним і, відповідно, в Офісі президента і МЗС має бути дорожня карта, де буде розписана послідовно по датах, по годинах, можливо, щоб отримати результат, який ми хочемо отримати", – сказав заступник командувача штабу ООС Богдан Бондар.

Водночас на сусідніх (до ділянки очікуваного розведення) позиціях військові готові до будь-яких дій ворога. І намагаються передбачити поведінку окупантів.

"Накази командування, ми намагаємося дотримуватись режиму "тиші". Уже там, я вважаю, не трактористи. Там уже нормальні такі воїни, які теж навчились воювати. Ми теж уже не перший рік на війні, теж дещо вміємо", – зауважує військовослужбовець "Татарін".

Бійці марно часу не втрачають – готуються до зими, утеплюють бліндажі та заготовляють дрова.

"До цього було тепло, зараз уже похолодало трішки, вночі мінус. Буржуйки, дрова, усе є в наявності, тепло", – запевняє армієць "Мейсон".

Якщо вдасться розвести війська на ділянці Богданівка-Петрівське, це відкриє шлях до зустрічі лідерів країн "Нормандської четвірки".

Источник: 5.ua

Авторы: Олена Уланова, Олег Корінний, Донецька область, "5 канал"

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович