06.11.2019 12:28
Просмотров: 1561

У Харкові до 250-річчя Бетховена всесвітньо відомий скрипаль-віртуоз Валерій Соколов зіграє музику великого композитора

У Харкові до 250-річчя Бетховена всесвітньо відомий скрипаль-віртуоз Валерій Соколов зіграє музику великого композитора У п'ятницю, 8 листопада, в Будинку Алчевських Молодіжний академічний симфонічний оркестр "Слобожанський" зіграє концерт «Бетховен. Симфонічні шедеври». Сольні партії виконає відомий скрипаль-віртуоз Валерій Соколов. За диригентським пультом – багаторічний творчий партнер Соколова, Віталій Протасов. У програмі концерту, приуроченого до 250-річчя з дня народження Бетховена (відзначатиметься у грудні наступного року) – симфонія №4 і скрипковий концерт геніального композитора.

Диригент Віталій Протасов вважає Концерт для скрипки з оркестром Людвіга ван Бетховена «еталонним» твором в цьому жанрі, а також одним з найскладніших для виконання скрипкових концертів. Єдиний закінчений скрипковий концерт великого композитора займає чільне місце в репертуарі багатьох видатних віртуозів минулого і сьогодення. Свого часу його виконували такі видатні солісти як Ієгуді Менухін, Давид Ойстрах, Яша Хейфец, Іцхак Перлман та інші. «У травні цього року саме цей концерт виконала американська скрипачка Елізабет Піткерн на своїй легендарній «Червоній скрипці» Страдіварі на сцені Палацу студентів Юракадемії – згадує директор МАСО« Слобожанський» Олена Єрьоміна. – На тому пам'ятному концерті побувало сотні людей і він став справжньою культурною подією не тільки Харкова, а й України. Думаю, на сцені Будинку Алчевських у виконанні всесвітньо відомого скрипаля Валерія Соколова цей визнаний шедевр класичної музики прозвучить не менше вражаюче».

У Харкові до 250-річчя Бетховена всесвітньо відомий скрипаль-віртуоз Валерій Соколов зіграє музику великого композитора У цьому сезоні концерт «Бетховен. Симфонічні шедеври» стане вже другим виступом Валерія Соколова в рідному місті. Перший відбувся у вересні цього року на відкритті концертного сезону МАСО «Слобожанський». Для випускника британської музичної школи легендарного скрипаля Ієгуді Менухіна і давнього творчого партнера Молодіжного оркестру виступати в рідних стінах дуже важливо. Музикант зізнається, що отримує від Харкова великий емоційний заряд, а «харківська публіка дуже відкрита, щедра, благородна».

А для диригента Віталія Протасова цей концерт стане ще одним кроком у здійсненні мрії - зіграти протягом одного концертного сезону всі дев'ять симфоній Бетховена. А перший – був зроблений теж на концерті «Відкриття концертного сезону 2019/20». Тоді під його керівництвом Молодіжний оркестр зіграв симфонію №7. А ось на концерті «Бетховен. Симфонічні шедеври» прозвучить вже симфонія № 4, яка, вважає Віталій Протасов, виконується рідше ніж інші симфонічні твори композитора. «У грудні 2020 року людство відзначатиме 250-річчя від дня народження Бетховена. – розповідає диригент. – У зв'язку з цим в музичному світі спостерігається сплеск інтересу до творчої спадщини композитора. Зараз його твори активно виконуються на найпрестижніших концертних майданчиках по всьому світу. І я дуже радий, що МАСО «Слобожанський не залишається осторонь від світового культурного процесу. Та й, потім, Музика Бетховена геніальна. Її дуже приємно і слухати, і грати, і диригувати».

Нагадаємо, що концерт «Бетховен. Симфонічні шедеври» відбудеться в п'ятницю 08 листопада, в Будинку Алчевських. Початок - о 19:00.
Адреса: вул. Жон Мироносиць, 13 (ДК ГУ Національної поліції). Звук живий. Початок - о 19:00.

Придбати квитки на концерт можна тут або у касі МАСО «Слобожанський», тел .: 706-17-16, адреса: вул. Дружин Мироносиць, 13 (офіс оркестру).

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович