07.11.2019 08:04
Просмотров: 1130

В обласному військкоматі спростовують інформацію про відлов призовників на вулицях (ВІДЕО)

В обласному військкоматі спростовують інформацію про відлов призовників на вулицях (ВІДЕО)

Нещодавно у харківських соцмережах з’явилося відео, на якому нібито поліцейські просто на вулиці допитують хлопця з метою примусово забрати до армії. Військовий комісар області Юрій Калгушкін коментує: про цей випадок йому нічого не відомо. І додає: для повідомлень щодо подібних порушень працюють “гарячі лінії” ( 712-08-77, 734-92-04).

Юрій Калгушкін, військовий комісар Харківської області

Керівництво обласного військового комісаріату провело аналіз за підсумками проведення весняного призову. Проводилося два службових розслідування, відносно одного військового комісаріату передані матеріали до правоохоронних органів. І на цьому призові не було зафіксовано жодного факту про затримання.

Штраф за неявку до військкомату складає від вісімдесяти п’яти до ста двадцяти гривень. За повторне порушення санкція збільшується до двохсот п’ятдесяти п’яти гривень.

Володимир Новіков, помічник військового комісару Харківської області з правової роботи

Адміністративна відповідальність наступає відповідно до статті 210 – це не прибуття за викликом, а кримінальна відповідальність буде наступати за 335 – це ухилення особи, яка придатна, була призвана на строкову службу, але будь-яким способом ухилилася від відправки до військової частини.

Калгушкін розповідає: зараз призову підлягають юнаки віком від двадцяти до двадцяти семи років. Раніше до армії забирали з вісімнадцяти, і за словами військкома, цю норму можуть повернути. Строк служби залишається: вісімнадцять місяців для тих, хто не має повної вищої освіти, та дванадцять – для магістрів та лейтенантів запасу. Цьогоріч також побільшало охочих служити за контрактом, додає Калгушкін.

Юрій Калгушкін, військовий комісар Харківської області

Мінімальна зарплата зараз для військовослужбовця за контрактом, який займає мінімальну посаду “стрілець”, складає від 10,5 тисяч гривень.

Источник: objectiv.tv

Автор: Олександр Шемаєв

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович