11.11.2019 07:11
Просмотров: 1080

На полігонах побутових відходів запровадять обов’язковий радіаційний контроль

На полігонах побутових відходів запровадять обов’язковий радіаційний контроль

У Міністерстві розвитку громад та територій пропонують встановити обов’язковий радіаційний контроль для моніторингу речовин, які завозять для захоронення на полігони побутових відходів. Це дозволить запобігти вивезенню радіоактивних речовин під виглядом побутового сміття. Такий контроль працює на єдиному в країні сміттєспалювальному заводі «Енергія» у Києві.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на прес-службу Міністрества розвитку громад та територій.

Сьогодні на більшості українських полігонів немає чіткого контролю відходів, які ввозяться. Тому зазвичай туди ввозиться усе. І серед цих відходів можуть бути небезпечні для довкілля та людини речовини, які надходять від лікарень та інших спеціальних закладів, привозяться із зони відчуження ЧАЕС. Потім разом з усім сміттям ці речовини гниють і розкладаються, чим можуть провокувати зараження ґрунту, повітря та виникнення екологічної катастрофи. Тому ми взяли за приклад досвід Європи і хочемо запроваджувати обов’язковий радіаційний контроль. Це такі спеціальні рамки при в’їзді на територію полігонів, за допомогою яких можна моніторити ввезення небезпечних речовин, — зазначив заступник Міністра Лев Парцхаладзе.

У нових будівельних нормах, які зараз розробляються, планується ввести низку сучасних рішень і технологій поводження з побутовими відходами, які використовуються у всьому цивілізованому світі. Серед них: вимоги щодо обов’язкової рекультивації полігону після його заповнення; обов’язкове влаштування радіаційного контролю того, які відходи попадають на полігон; нові підходи до розрахунків обсягів утворення біогазу на полігонах; розширення місць застосування штучних протифільтраційних екранів та чіткі вимоги до визначення об’ємів фільтрату на прилеглій території полігону та багато іншого.

Источник: uprom.info

Автор: Віталій Царьов, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович