11.11.2019 08:35
Просмотров: 939

Перемоги тижня в ООС: звільнення начальника розвідцентру ГРУ й ув'язнені бойовики "ЛНР"

Перемоги тижня в ООС: звільнення начальника розвідцентру ГРУ й увязнені бойовики ЛНР

Минулий тиждень у зоні бойових дій на Донбасі приніс кілька важливих перемог

Упродовж минулого тижня, зокрема, було ліквідовано шестеро російських найманців.

В 1 АК "ДНР": в 1 омсбр (Кальміуське) втратили одного бойовика, а в 9 омсп (Новоазовськ) ще двох.

В 2 АК "ЛНР": в 4 омсбр (Алчевськ) не дорахувалися двох терористів, а в 7омсбр (Брянка) ще одного.

До того ж, 5 листопада за провали в оперативно-службовій діяльності на українському напрямку звільнено начальника 316-ого розвідувального центру ГУ ГШ ЗС РФ, капітана 1-го рангу Петра Каменщикова.

Контррозвідники СБУ за останній час викрили кількох його. За це його й зняли із займаної посади.

316-й центр російської військової розвідки дислокується у Новоросійську Краснодарського краю РФ. Його співробітники брали безпосередню участь в анексії Російською Федерацією АР Крим у 2014 році та спеціалізуються на проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України, у тому числі забезпечують розвідувальною інформацією окупаційні російські підрозділи на сході України.

Каменщиков очолював розвідувальний підрозділ з 2012 року та організував системну роботу з вербування українських громадян. Вони поповнювали агентурні мережі для збору різнопланової розвідувальної інформації, а також входили до агентурно-бойових груп для підготовки і проведення диверсійних акцій на території України.

Разом з тим, українські правоохоронні органи продовжують викриття та затримання бойовиків "Л-ДНР" та їхніх посіпак.

2 листопада у Краматорську оперативні співробітники Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби України затримали чоловіка, який служив у незаконних збройних формуваннях терористичної "Донецької народної республіки".

Правоохоронці з'ясували, що 36-річний українець у червні 2014 року, вирішив добровільно піти на службу до бойовиків. Завдання російських кураторів сумлінно виконував на блокпостах в м. Краматорськ Донецької області, де, зі слів затриманого, виконував завдання щодо перевірки документів громадян та огляду транспортних засобів.

За повідомленням прикордонників Краматорським ВП ГУ Національної поліції у Донецькій області внесені дані до ЄРДР про виявлення ознак злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (створення не передбачених законами України збройних формувань або участь у їх діяльності). Правоохоронцями проводяться подальші слідчі дії. Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Оперативні підрозділи Держприкордонслужби України зі складу Об’єднаних сил активно здійснюють пошук та фіксацію фактичних даних про протиправну діяльність окремих осіб та груп з метою притягнення їх до відповідальності. При цьому особлива увага приділяється викриттю осіб, причетних до протиправних дій збройних формувань, створених Росією, які реалізовували агресію проти України.

4 листопада до 8 років позбавлення волі засуджено бойовика "ЛНР", причетного до обстрілів позицій українських військових підрозділів.

Контррозвідники та слідчі встановили, що мешканець Дніпра у травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань. Під керівництвом російських військових інструкторів він пройшов бойову та спеціальну підготовку у тренувальному таборі для бойовиків у російському місті Бєлгороді.

Після навчання протягом п’яти років він брав участь в боях проти ЗСУ у районах населених пунктів Зоринськ, Перевальськ, Сентянівка, Бахмутка, Жолобок, Сокольники та Дебальцеве.

У березні 2019 року правоохоронці його затримали в зоні ООС.

Терорист надав СБУ свідчення про численні факти тортур, вбивств, розбійних нападів, пограбувань та мародерства, вчинених учасниками незаконних збройних формувань.

Лисичанський міський суд Луганської області визнав затриманого винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 ("Участь у діяльності терористичної організації") Кримінального кодексу України. Вирок набув законної сили.

7 листопада на Луганщині Попаснянський райсуд двох депутатів Гірської міської ради VI скликання визнав винними в організації "референдуму""ЛНР" в 2014 році.

У судовому засіданні доведено, що у травні 2014 року мешканки міста Гірське надали добровільну згоду на участь у псевдореферендумі у якості "голови" та "секретаря" так званої "дільничної виборчої комісії".

Попередньо вступивши в злочинну змову, депутати організували та провели у приміщенні навчального закладу незаконний "референдум" щодо відокремлення Луганської області від території України. По завершенню "волевиявлення" жінки здійснили підрахунок бюлетенів та передали їх для подальшого проголошення "Акту про державну самостійність "ЛНР".

Дослідивши докази сторони обвинувачення, враховуючи визнання вказаними особами своєї вини та готовність активно сприяти розкриттю злочину й викриттю інших співучасників, суд призначив обвинуваченим покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Источник: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович