15.11.2019 08:51
Просмотров: 1005

Харківські студенти-медики долучилися до другої хвилі протестів (ВІДЕО)

Харківські студенти-медики долучилися до другої хвилі протестів (ВІДЕО)

«Робоче місце – кожному інтерну». Студенти-медики харківських вишів долучилися до другої хвилі всеукраїнських мітингів

Владислав – студент Харківського медичного університету. Каже: мріє стати патологоанатомом та його мету псує новий законопроєкт від Міністерства охорони здоров’я.

Владислав, студент ХНМУ

Я здесь стою за то, чтоб я проходил интернатуру один год, а не 3 или 4, как они это хотят сделать. Во-вторых, учусь на контракте. Добровольно за него плачу, чтоб потом я не отрабатывал эти 3 года, как бюджетники отрабатывают. А сейчас хотят сделать так, чтоб я отрабатывал эти 3 года. Соответственно, какой мне был смысл поступать на контракт, за него платить, чтоб потом за это отдуваться?

До другої хвилі всеукраїнських мітингів долучилися і представники медичного факультету Каразінського університету. Студенти знову зібралися біля будівлі Харківської облдержадміністрації. Одна з учасниць пікету Вікторія Білецька зазначає: новий законопроєкт порушує умови контракту, який вони складали на початку навчання.

Вікторія Білецька, студентка медичного факультету ХНУ ім. Каразина

Мы должны были проходить интернатуру меньше, но теперь из-за увеличения срока мы сможем стать специалистами намного позже. Соответственно мы платим за контракт на интернатуре в год 4000, почти пять – 4800. При этом мы зарплату будем получать минимальную, намного меньше. Мне кажеться, в этом нет никакого смысла.

За словами пікетувальників, після минулого всеукраїнського мітингу їх вимоги Міністерство охорони здоров’я не почуло. Студентам лише пообіцяли, що збільшать кількість спеціальностей з 13 до 16. Але строк проходження інтернатури планують залишити за планом – три роки, окрім стоматологів, для них вишкіл становить один рік. Також студенти-медики не згодні з системою розподілу по базам практики: цю функцію виконуватиме программа за результатами профільних іспитів КРОК.

Родіон Корнієнко, один з організаторів мітингу

Представители МОЗ говорят все по-разному. Мы хотим какой-то четкости, ответа, обратной связи с самим министром или хотя бы его заместителем. Важно понять, что мы не против реформы, мы за нее. Только ее нужно вводить не так как они это делают. Просто нет никакой базы, нет материально-технического обеспечения. Люди просто по уезжают. Молодежь не готова к такому.

Харківські студенти повідомили: через те, що МОЗ не хоче з ними співпрацювати, довелося написати листа до Офісу президента. Також на сайті голови держави розмістили петицію про перегляд законопроєкту щодо інтернатури.

Студентські мітинги пройшли в 12 містах України.

Источник: objectiv.tv

Автор: Олександр Шемаєв

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович