30.11.2019 07:23
Просмотров: 1835

Фальсифікація документів: подробиці щодо Харківської Держархбудінспекції (ВІДЕО)

Фальсифікація документів: подробиці щодо Харківської Держархбудінспекції (ВІДЕО)

У Харківській державній архітектурно-будівельній інспекції підробляють документи, крім того – там працюють нелегали. Така інформація поширюється соцмережами. В інтернеті з’явилися копії паперів, що засвідчують сумнівну діяльність керівництва установи. Наші журналісти вирішили провести власне розслідування.

У мережі Інтернет постійно з’являються публікації про сумнівну діяльність посадових осіб Харківської державної архітектурно-будівельної інспекції. Зокрема, до нашої редакції надійшло повідомлення від однієї з громадських організацій. Нас закликають звернути увагу на одного з працівників інспекції Сергія Марченка. За даними організації, з липня минулого року чоловік працював у Дніпропетровській ДАБІ та за дев’ять місяців роботи отримав там близько двохсот тисяч гривень зарплатні. На цю особу виписувалися премії, нарахування та навіть виплати за відпустку. Але, за даними нашого джерела, жодного разу на робочому місці Марченко не з’являвся.

Сергій Марченко, завідуючий сектором правового забезпечення ДАБІ

У меня один вопрос по поводу Днепропетровского открытого уголовного производства. У меня вопрос именно по Вам.

Як бачимо, нещодавно влаштований працівник пояснити суть справи не хоче, а лише приховується від знімальних камер.

Павло Велицький, журналіст

Почему именно вокруг ГАСКа такой ажиотаж? Дело в том, что до этого уже и люди говорили, что для того, чтобы получить разрешение на строительство, специально их отсылают, создают какие-то технические проблемы для них. И после этого человек вообще не может ничего получить и имеет единственный выход -дать взятку. После этого все решается.

Павло Велицький вже тривалий час проводить власне розслідування з приводу архітектурної інспекції. За його словами, більше вісімдесяти відсотків забудовників вважають джерелом корупції саме цю установу.

Павло Велицький, журналіст

Застройщик сдает жилье и выполняет все нормы, которые только нужны. И уже готов вводить жилье в эксплуатацию. И тут приходит наша ГАСК, которая тут же указывает на ряд недостатков. Вот поэтому дом не может ввестись в эксплуатацию, вот еще поэтому… Таких причин может быть много или одна – не имеет значения. Что получается? Застройщик не может сдать дом в эксплуатацию, терпит огромные убытки. Люди не могут вселиться – тоже терпят убытки. Что приходится делать застройщику? Застройщику приходится делать только одну вещь – коррупционные схемы. Ему приходится заносить какую-то сумму, которая все равно меньше суммы его убытка. Таким образом вопрос решается.

Як запевняє журналіст, такі схеми викрити доволі важко. Однак, у мережі інтернет ми натрапили на документи, які підпадають під статтю кримінального кодексу. Ще у вісімнадцятому році інспекція погодила будівництво одного з житлових комплексів. Підписався під довідкою головний інспектор Харківської ДАБІ Василь Осадчук. А ось ще один документ. Прізвище тієї ж людини, але здача у експлуатацію заборонена.

Вікторія Бондаренко, кореспондентка

Уявіть собі, йде будівництво новенького житлового комплексу. Все готове до здачі у експлуатацію. Довідка, яка підтверджує дотримання усіх будівельних норм також у наявності. Але через деякий час з’являється ідентичний документ, який категорично забороняє продаж квартир у цій новобудові.

Аби зрозуміти, які з цих документів дійсно підписував Осадчук, ми вирішили йому зателефонувати. Наразі він знаходиться на лікарняному.

Віктор Осадчук, головний інспектор будівельного нагляду ДАБІ

На першому там мій підпис, а на другому видно неозброєним оком, що підроблено. А так неозброєним оком видно, що там щось намазюкано.

Осадчук запевнив: погоду на експлуатацію підписував власноруч, а інший документ – підробка. Щоб з’ясувати ситуацію? йдемо до очільниці ДАБІ Євгенії Іванської.

Очільниця інспекції на контакт з журналістами на йде. Після цього Іванська з кабінету не виходила – зачинилася на замок. Крім того? двері приймальні також замкнули.

Тема архитектурної інспекції пролунала на виїзному засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради.

Олексій Красов, народний депутат України

Ко мне были обращения общественных организаций по деятельности ГАСКа там есть факты уголовных производств, которые были заведены. Я обязательно сделаю депутатское обращение в правоохранительные органы, чтобы узнать реальное состояние дел и провести проверку в обласном ГАСКе. – Это не касается руководителя нынешнего? – Это касается руководства ГАСКа Харьковской области.

Нам повідомили, що за півгодини до телевізійного ефіру слідчі Шевченківського відділу поліції вручили повістки шістьом працівникам інспекції в Харківській області.

Источник: objectiv.tv

Автор: Вікторія Бондаренко

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович