07.03.2020 10:42
Просмотров: 979

СБУ блокувала діяльність організованого угруповання, яке викрадало кошти з банківських рахунків громадян у районі проведення ООС

СБУ блокувала діяльність організованого угруповання, яке викрадало кошти з банківських рахунків громадян у районі проведення ООС

На Луганщині Служба безпеки України блокувала діяльність організованого угруповання, учасники якого викрадали гроші з банківських рахунків громадян, що мешкають у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Співробітники підрозділу кібербезпеки СБУ встановили, що двоє мешканців Сєвєродонецька незаконно отримували персональні дані мешканців регіону та доступ до їх банківських карток і системи веб-банкінгу.

Зловмисники переважно обирали у «жертви» молодь і підлітків. Вони входили до юнаків у довіру і обіцяли винагороду за використання їх банківських рахунків нібито для операцій із переведення коштів за кордон. Насправді учасники угруповання заволодівали грошима громадян або оформлювали на їх ім’я онлайн-кредити.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України оперативники спецслужби провели обшуки за місцем проживання фігурантів справи. Правоохоронці вилучили телефони, банківські картки, комп’ютерну техніку, які зловмисники використовували у протиправній діяльності.

За оперативною інформацією СБ України, фігуранти підтримують постійний зв'язок з оголошеним у розшук за ст. 260 Кримінального кодексу України бойовиком так званого «2 АК ЛНР», який є родичем одного із них. Наразі перевіряються дані щодо причетності учасника НЗФ до діяльності зловмисників та отримання ним частини викрадених коштів.

Тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо оголошення фігурантам про підозру та обрання запобіжного заходу.

Операція з припинення незаконної діяльності проводились спільно з регіональним підрозділом Департаменту кіберполіції Нацполіції України під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури Лисичанська.

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: донбасс, сбу

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович