12.03.2020 14:26
Просмотров: 907

Харків’янки з циркової школи Circusflex зайняли друге та третє місця на V Всеукраїнському фестивалі вуличного мистецтва

Друге і третє місце на V Всеукраїнському фестивалі вуличного мистецтва посіли представниці харківської циркової школи Circusflex Анастасія Титова й Тетяна Сажина відповідно. Вони брали участь у фестивалі вперше. Результати стали відомі на церемонії закриття фестивалю у Дніпрі. Загалом у конкурсі з відкриття 10 січня у Харкові і до завершення взяли участь 12 артистів, які змагалися за призи у двох номінаціях: статичні та динамічні жанри.

Харків’янки Анастасія Титова та Тетяна Сажина брали участь у фестивалі такого формату вперше, й самі стали піонерами заходу — завдяки їм на Всеукраїнському фестивалі вуличного мистецтва з’явилися досі небачені жанри жонглювання та еквілібристики на тростинах. А еквілібристка Тетяна Сажина стала ще й наймолодшою учасницею фестивалю — в день свого 16-річчя вона виступала на конкурсному майданчику.

Харків’янки з циркової школи Circusflex зайняли друге та третє місця на V Всеукраїнському фестивалі вуличного мистецтва “Це був дуже цікавий досвід, який залишив лише приємні враження. Для нас це була унікальна можливість відпрацювати з аудиторією деякі елементи, які раніше ми не могли включати в свої програми через брак часу”, — розповіла керівниця студії й призерка фестивалю Анастасія Титова. Виграні гроші харків’янка планує інвестувати у студію, її молодша колега - у костюми та реквізит для виступів.

Дівчинку-еквілібристку особливо відмітила режисерка Харківського театру імені Пушкіна Ольга Турутя-Прасолова: “Мене дуже вразила Тетяна Сажина. Я спостерігала за нею довго, і у галереї, і поки у лифті підіймалася, вона весь час була у русі, інколи догори ногами, але була привітна, посміхалась. В неї була найскладніша фізично програма, і глядачі це розуміли, особливо діти, які були у захваті”.

А її колега по журі, актор, постановник і консультант пластичних і бойових сцен у фільмах, виставах та відеоігорах, каскадер, викладач ХНУМ ім. Котляревського, художній керівник Театру бойової хореографії “ЯРЬ” Ігор Сурков побачив потенціал у співпраці двох жанрів: “Я застав мить, коли дві артистки працювали разом. У порівнянні з моментом, коли вони виступали соло, як мінімум, у кілька разів збільшилася кількість публіки. І глядачі дивилися з цікавістю, тому що взаємодія двох людей завжди яскрава”.

Переможцем у динамічних жанрах, де виступали харків’янки, вдруге поспіль став лялькар з Житомира Сергій Соловйов (театр ляльок “Комплімент”), який набрав 90 балів з 90 можливих.

Харків’янки з циркової школи Circusflex зайняли друге та третє місця на V Всеукраїнському фестивалі вуличного мистецтва В номінації “статичні жанри” дебютанти теж добре себе показали: перемогу з першої спроби здобув дует “У пошуках скарбів” (Віталій Демчук і Юлія Пахаян) — перші представники Кривого Рогу в історії фестивалю. Друге місце у номінації зайняв багатократний учасник фестивалю, переможець минулого конкурсу Дмитро Буйвал з Сум. А третє — дніпрянин Микола Федосов.

Шість найкращих учасників розділили між собою призовий фонд у 80 000 грн. Кожний або кожна з призерів у кожній з двох номінацій отримали винагороду: 5 тисяч за третє місце, 10 тисяч - за друге, і 25 тисяч - за перше. А володарка Призу глядацьких симпатій Анастасія Титова отримала сертифікат на покупки в магазинах ТРЦ “Дафі” на суму 1000 грн.

Організатор фестивалю, Всеукраїнська мережа “Дафі” цього року зробила деякі зміни, які стосувалися саме артистів — їм частково компенсували подорож, у перервах між виступами організовували лекції від суддів, майстер-класи від досвідчених учасників та екскурсії у театри. Директорка мережі з маркетингу Наталія Борисова, яка ініціювала створення фестивалю у 2015 році, вважає нововведення успішними.

Харків’янки з циркової школи Circusflex зайняли друге та третє місця на V Всеукраїнському фестивалі вуличного мистецтва “Ми хочемо зробити фестиваль більш сучасним, європейським, привабливим для артистів, щоб приїжджали нові учасники з нових місць, відкривали для себе Харків і Дніпро, і відкривали себе для глядачів, — пояснює Наталія Борисова. — Наприклад дует криворіжців увірвався до нас “темними лошадками” й закохав у себе глядачів та суддів. Ми хочемо робити такі відкриття кожного року”.

Дізнатися більше про історію і стежити за новинами Всеукраїнського фестивалю Вуличного мистецтва можна тут:

на сайті

Facebook-сторінці

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович