12.04.2020 11:40
Просмотров: 970

Євросоюз застерігає Росію від військового призову в Криму

Євросоюз застерігає Росію від військового призову в Криму

Призовник російського морського корпусу приймає присягу в Чорноморському порту Севастополя, Крим, грудень 2017 року

Примусовий військовий призов на території анексованого Криму – це порушення міжнародного гуманітарного права з боку Росії, заявляє Служба зовнішніх зв’язків Євросоюзу.

Як нагадують у службі, Росія здійснює примусове залучення мешканців нелегально анексованого Криму та Севастополя до служби в російській армії.

«Це порушення міжнародного гуманітарного права. Російська Федерація обмежена вимогами міжнародного права та зобов’язана забезпечити захист прав людини на півострові», – йдеться в заяві.

Зовнішньополітична служба ЄС нагадує, що блок не визнає анексію Криму Росією і «лишається непохитним у підтримці незалежності України, її суверенітету, територіальної цілісності в межах її міжнародно визнаних кордонів».​

Раніше з вимогою до Москви скасувати весняний призов жителів анексованого Криму в російську армію​ виступило Міністерство закордонних справ України.

Член Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов восени 2019 року повідомив в ефірі проекту Радіо Свобода Радіо Крим.Реалії, що з 2014 року в російську армію призвали 18,9 тисячі кримчан.

Київ вимагає від Росії припинити призов до збройних сил жителів анексованого Криму. Прокуратура АРК просить кримчан звертатися телефоном або електронною поштою в разі отримання повісток для проходження служби в російській армії.

-----

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович