01.05.2020 13:36
Просмотров: 941

В Міноборони вживають заходи щодо недопущення необґрунтованого відкриття процедур банкрутства державних підприємств, які належать до сфери управління

В Міноборони вживають заходи щодо недопущення необґрунтованого відкриття процедур банкрутства державних підприємств, які належать до сфери управління

В Міністерстві оборони України активізовано роботу, спрямовану на збереження нерухомого державного (військового) майна та недопущення його протиправного відчуження із державної власності, у тому числі і в судовому порядку.

Зазначене обумовлене непоодинокими спробами певних комерційних підприємств штучно розпочати процедури банкрутства державних підприємств, що належать до сфери управління Міноборони і розташовані в інвестиційно-привабливих місцях.

Одним із шляхів заволодіння державним майном є штучне створення заборгованості державних підприємств, нарощування їх кредиторської заборгованості перед комерційними структурами та подальшого ініціювання процедури банкрутства з метою виставлення нерухомого державного майна на продаж.

Так, до Господарського суду Одеської області звернулося приватне підприємство з приводу відкриття процедури банкрутства одного із державних підприємств Міноборони, розташованого у центральній частині міста Одеса, через неспроможність останнім виконати боргові зобов’язання.

З метою унеможливлення банкрутства зазначеного підприємства вирішено питання надання йому фінансової допомоги для погашення заборгованості перед приватним підприємством.

За результатами участі представників юридичної служби Міноборони у справі Господарським судом Одеської області від 29 квітня 2020 року відмовлено у задоволені заяви приватного підприємства щодо відкриття процедури банкрутства зазначеного державного підприємства.

Це вже друга спроба комерційних підприємств розпочати процедуру банкрутства цього державного підприємства — перша спроба була відхилена судом у лютому цього року.

Заходи представницького характеру по захисту інтересів вказаного державного підприємства щодо інших наявних заборгованостей, які виникли протягом останніх трьох років, тривають.

У Міноборони вживаються необхідні заходи для недопущення необґрунтованого відкриття процедур банкрутства державних підприємств з метою збереження їх активів у державній власності.

Юридичний департамент МО України

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович