03.05.2020 13:49
Просмотров: 970

Мінюст: ситуація з коронавірусом в установах виконання покарань знаходиться під контролем

Мінюст: ситуація з коронавірусом в установах виконання покарань знаходиться під контролем

Випадки інфікування ув’язнених коронавірусом зафіксовані у двох слідчих ізоляторах - у Чернівецькому і Кропивницькому, проте ситуація знаходиться під контролем. Про це повідомила заступник Міністра юстиції Олена Висоцька в інтерв’ю «Слідство. Інфо».

Вона зазначила, що зафіксовані випадки неважкі, а самі ув’язнені потрапили в установу виконання покарань вже хворими та зразу були ізольовані.

Загалом, як зазначила Олена Висоцька, існує чіткий алгоритм дій щодо тих осіб, які прибувають в установи виконання покарань: коли автомобіль із ув’язненим за рішенням суду прибуває до установи, виходить лікар та одразу проводить огляд. Якщо у людини є симптоми, які за протоколом нагадують коронавірусну інфекцію, або температура, її відвозять до лікарні і роблять тест. З температурою до установ не приймають.

«Інших ми селимо в карантинні камери, які приготували для всіх новеньких. Така людина перебуває в ізольованій камері 21 день, до неї в спецзасобах звертається охорона, медперсонал, коли її супроводжують, дають їжу, коли роблять огляд. Але вона абсолютно ізольована від інших мешканців установи, тому говорити про те, що це - автоматична небезпека для всієї установи не можна», - зазначила Олена Висоцька.

Вона також повідомила, що на даний момент установи та працівники забезпечені засобами захисту. На ці потреби були виділені кошти із резервного фонду та бюджету Міністерства.

«Перший транш, який ми отримали з резервного фонду — 3,6 мільйона гривень, які ми витратили на маски, халати і на дезінфікуючі засоби. Це все отримали наші центри охорони здоров’я. Але спочатку в Україні не було, де закупити таку продукцію. Втратили десь два тижні. Минулого тижня заїхав весь товар, ми відправили його безпосередньо до установ. Допомагали благодійні організації, місцева влада, спонсори. Другий транш - це п’ять мільйонів, які були перерозподілені із бюджету Міністерства юстиції. Ми розподілили ці гроші по установах залежно від кількості засуджених. Їх отримує керівник разом з нашою рекомендацією, що купувати», - повідомила заступник Міністра.

Олена Висоцька зауважила, що працівники установ зараз працюють у небезпечних умовах, тому Міністерство виступає за те, аби їх прирівняли до осіб, які працюють з коронавірусною інфекцією, до лікарів. Завдяки цьому можна буде забезпечити працівникам установ спеціальні доплати у цей період.

Також під час інтерв’ю вона підтвердила, що певні категорії в’язнів планується звільнити з-під варти у зв’язку з COVID-19. Передбачена як амністія, так і дострокове звільнення. До осіб, які підлягатимуть звільненню, будуть віднесені особливо вразливі категорії ув’язнених, які мають важкі хвороби. При цьому вони мають бути засуджені не за насильницькі злочини. Відповідний законопроєкт був затверджений Урядом і поданий до Верховної Ради.

«Зараз його має розглянути комітет і винести на голосування як терміновий. За нашими попередніми розрахунками, можуть звільнити приблизно три тисячі осіб», - завила Олена Висоцька.

Источник: minjust.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович