16.05.2020 11:38
Просмотров: 1095

Київський завод “Маяк” виготовив нову партію кулеметів для бронетранспортерів

Київський завод “Маяк” виготовив нову партію кулеметів для бронетранспортерів

Київський завод "Маяк", що входить до складу ДК "Укроборонпром", відвантажив чергову партію з 5 кулеметів для бронетранспортерів, що виготовляються на Харківському конструкторському бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ).

Про це повідомив директор заводу Віктор Квас.

Як відомо, Київське державне підприємство "Маяк", що спеціалізується на розробці та виготовленні стрілецької та артилерійської зброї, є співвиконавцем державного контракту ХКБМ та Міністерства оборони України.

Розблокування та відновлення цього контракту дозволило стабілізувати роботу підприємства та повністю відновити виготовлення кулеметів, а також інших видів зброї.

"Відновлення виробництва всіх видів зброї на заводі "Маяк" триває. Ми вже повністю налагодили виготовлення кулеметів для бронетранспортерів і зараз поступово нарощуємо темпи їх виробництва. Два роки простою підприємства вдалися в знаки – багато станків вийшли з ладу або морально застаріли, частина взагалі була розкрадена чи зруйнована. Сьогодні ми наново відбудовуємо цехи та модернізуємо лінії. Найближчим часом плануємо запустити в роботу власний високоточний фрезерний станок ЧПУ виробництва заводу "Маяк", – розповів директор підприємства Віктор Квас.

Нагадаємо, перші відвантаження військовим бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися у грудні 2019 року, наразі ХКБМ, "Маяк" та інші співвиконавці виконали 60% державного контракту.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович