21.06.2020 12:35
Просмотров: 851

Олексій Чернишов наголосив на необхідності посилення нагляду за дотриманням протиепідемічних норм та проведенні відповідних перевірок

Олексій Чернишов наголосив на необхідності посилення нагляду за дотриманням протиепідемічних норм та проведенні відповідних перевірок

За дорученням Прем’єр-міністра України 20 червня Міністр розвитку громад та територій, перший заступник голови Державної комісії ТЕБ та НС Олексій Чернишов провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У засіданні взяли участь голови облдержадміністрацій, в областях яких кількість захворювань має найвищі показники, а саме: Закарпатської, Львівської, Одеської, Чернівецької, Київської, Рівненської, а також голова Київської міської державної адміністрації.

У ході засідання розглянуто ситуацію щодо зростання захворюваності та необхідних термінових кроків зі стримання поширення COVID-19 в умовах адаптивного карантину.

У червні в Україні встановлено нові антирекорди щодо захворюваності на COVID-19. Так, станом на 19 червня за добу коронавірус підтвердили у 921 особи, на ранок 20 червня кількість підтверджених випадків сягала 841.

«В країні спостерігається тенденція до зростання кількості хворих на COVID-19. На сьогодні кількість інфікованих становить 35 825 людей. Другу добу, на жаль, фіксуємо близько тисячі нових випадків щодня, і це – результат низької соціальної відповідальності як з боку громадян, так і з боку комерційних та інших підприємств. Тож необхідно терміново провести коригування протиепідемічних заходів у бік посилення контролю. Прошу та закликаю дотримуватись соціальної дистанції та маскового режиму в громадських місцях. Особливу увагу прошу звернути на роботу та дотримання закладами громадського харчування встановлених на час подолання пандемії норм. Як бачимо, відновлення роботи закладів громадського харчування подекуди призвело до порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог в частині проведення масових заходів. Тому вважаю, що необхідні масові перевірки; щонайменше 10 000 перевірок Держпродспоживслужбою за дотриманням закладами громадського харчування норм мають бути здійснені вже наступного тижня. Також певна небезпека існує для користувачів транспорту – уважність та дотримання рекомендацій МОЗ в усіх без винятку громадських місцях та установах вкрай важлива. В іншому випадку на нас чекатиме ще більша кількість захворювань, а отже, посилення обмежень», – зазначив Олексій Чернишов.

За результатами засідання комісії контролюючі органи мають отримати відповідні доручення. Зокрема, Укртрансбезпеці, Держпродспоживслужбі, Нацполіції буде доручено посилити нагляд за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних норм; забезпечити здійснення заходів державного контролю за дотриманням об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринками, закладами громадського харчування правил встановлених МОЗ і посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм при перевезенні пасажирів міським транспортом, а також приміським залізничним транспортом та автотранспортом приміського й міжобласного сполучення.

Довідково

Комісія ТЕБ та НС координує діяльність центральних і місцевих органів виконавчої влади, пов’язану з функціонуванням єдиної державної системи цивільного захисту в умовах протидії епідемічної загрози, викликаної поширенням захворюваності на COVID-19 в Україні. Очолює комісію Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Источник: kmu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    920
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович