12.09.2020 10:34
Просмотров: 959

Перший приватний спиртзавод з`явиться в Україні вже за місяць, – заступник голови ФДМУ Тарас Єлейко

Перший приватний спиртзавод з`явиться в Україні вже за місяць, – заступник голови ФДМУ Тарас Єлейко

Фонд державного майна України (ФДМУ) розпочинає приватизацію підприємств спиртової галузі. Перший аукціон буде оголошено вже наступного тижня. Загалом на першому етапі приватизації спиртової галузі буде виставлено на прозорі аукціони 16 підприємств, які входять до складу ДП «Укрспирт». Про це повідомив заступник Голови Фонду держмайна Тарас Єлейко під час престуру на ДП «Червонослобідський спиртовий завод».

Держава йшла до старту демонополізації спиртової галузі майже рік. Але глобальна державна монополія на виробництво спирту існувала століттями, і зберігалась протягом всієї історії Незалежної України. «До останнього часу в Європі цей атавізм залишався тільки в Україні і Білорусі, – каже Тарас Єлейко. – На щастя, ми позбуваємось монополії і нарешті відкриваємо шлях до прозорого, чесного, конкурентного ринку спирту в Україні».

Заступник голови Фонду держмайна нагадав, що до ФДМУ вже передано 16 об'єктів спиртової галузі, на які чекає приватизація. Перший аукціон буде оголошено вже наступного тижня. «На заводи ДП «Укрспирт» високий попит інвесторів всередині країни – зернотрейдерів, виробників фармацевтики, біоетанолу, алкоголю. Також є зацікавлені покупці з-за кордону. Єдині, хто повністю не допущений до аукціонів – це представники країни-агресора», – підкреслив Тарас Єлейко.

За його словами, приватизація спиртових підприємств призведе до розвитку різних напрямів у переробній аграрній галузі. Крім того, успішна приватизація означає розвиток виробництва, створення нових високотехнологічних робочих місць та масштабне зростання бюджетних надходжень.

Всі підприємства ДП «Укрспирт», які виставляються на приватизацію, знаходяться в робочому стані, але тільки деякі функціонують. З цієї точки зору ДП «Червонослобідський спиртовий завод», розташований в Київський області, є показовим представником галузі. Історія заводу починається з 19 сторіччя, але сьогодні Червонослобідський спиртовий завод – це сучасне підприємство з високою культурою виробництва.

Хоча сам завод заплановано до приватизації лише у 2021 році, він є реальним зразком тих виробничих потужностей, які можуть отримати потенційні інвестори у спиртову галузь. «Виробництво спирту на всіх державних заводах побудовано схожим чином. Сировина, обладнання, ключові етапи виробництва є дуже подібними. Можна сказати, що якщо ви побачили Червонослобідський спиртовий завод, вважайте, що ви побачили типовий український спиртзавод»,– зазначив т.в.о. директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун.

Источник: spfu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович