27.09.2020 08:59
Просмотров: 896

Теракт в Парижі: ісламіст ножем поранив двох журналістів

Теракт в Парижі: ісламіст ножем поранив двох журналістів

В столиці Франції місті Париж ісламіст вчинив напад з ножем на двох людей, вони виявилися журналістами. Про це заявив прем’єр-міністр Франції Жан Кастекс, повідомляє агентство новин dpa.

За словами французького прем’єра, загрози їхнім життям немає, напад було скоєно неподалік будівлі, де раніше розташовувалася редакція сатиричного журналу Charlie Hebdo.

Поранені журналісти не мають стосунку до Charlie Hebdo, вони працюють у телевізійній продакшн-компанії Prémieres Lignes, офіс якої розташований неподалік. Напад було скоєно, коли двоє співробітників перебували на вулиці на перекурі. Компанія Prémieres Lignes раніше брала участь у виробництві документального фільму про напади на Charlie Hebdo в січні 2015 року під назвою «Три дні терору» для американського телеканалу HBO, британського BBC та французького France 2.

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у скоєнні цього нападу. Один підозрюваний був затриманий біля площі Бастилїї, інший — в районі станції метро «Рішар-Ленуар» неподалік від місця злочину. У французькій прокуратурі повідомили, що розслідують цей напад як можливий теракт.

За даними французького телеканалу BFM TV, один з затриманих поліцією вже зізнався у вчиненні нападу. За інформацією телеканалу, цей молодий чоловік, якого поліцейські вважають «головним нападником», заявив, що йому 18 років і він — виходець із Пакистану. Правоохоронці тепер перевіряють цю інформацію, оскільки документів у затриманого не виявили.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дерманен заявив у ефірі телеканалу France 2, що мав місце «однозначно ісламістський теракт». «Це — нова кривава атака на нашу країну», — додав він, цитує агентство новин AFP.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович