27.09.2020 09:50
Просмотров: 925

Нафтогаз став членом Глобального центру взаємодії в кіберпросторі, що співпрацює з МВС та закордонними кіберцентрами

Нафтогаз став членом Глобального центру взаємодії в кіберпросторі, що співпрацює з МВС та закордонними кіберцентрами

НАК «Нафтогаз України» стала першою компанією-членом новоствореного Глобального центру взаємодії в кіберпросторі (далі — Центр) — незалежного хабу кібербезпеки, створеного для ефективного об’єднання державних органів, українських компаній та міжнародних партнерів задля протидії кіберзагрозам. Про це йшлося під час конференції «Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки”.

«Нафтогаз - компанія, що, за великим рахунком, є так званою компанією “hard”. Тобто ми знаходимось у фізичному просторі, у нас є свердловини, труби, але керування усіма системами вже давно здійснюється за допомоги інформаційних технологій. Наприклад, це телемеханіка, різноманітні комп’ютерні системи тощо. Їх захист — дуже важливий. Окрім того, дуже важливим є новий напрям нашого бізнесу — роздрібний продаж газу. Це означає, що ми як компанія будемо мати доступ і зберігатимемо масив персональних даних споживачів газу, щонайменше в Україні, а, можливо згодом, і за кордоном. Захист цих даних, гарантування клієнтам, що їхні дані не будуть використані в злочинних цілях, є критично важливим елементом нашого успіху. Саме тому я із задоволенням хочу сказати, що ми стали частиною GC3 — Глобального центру взаємодії в кіберпросторі», — повідомив Андрій Коболєв, Голова правління НАК “Нафтогаз України”.

Він зазначив, що Нафтогаз щодня є об’єктом біля 800 атак в кіберпросторі, їм ефективно протидіє існуючий кіберцентр Нафтогазу. Цей кіберцентр був створений 9 місяців тому і наразі він вже обслуговує 6 підприємств Групи, впродовж року ця цифра має збільшитися до 15-ти.

“Сподіваюсь, що зі створенням Глобального центру взаємодії в кіберпросторі ми зможемо також отримати доступ не тільки до інструментів захисту, але й до інструментів проактивного реагування. Центр має такі можливості. Він може давати інформацію щодо останніх дій хакерів, щодо найбільш ефективних атак, які були здійснені в світі, щодо найефективніших тактик захисту, які були застосовані, як вони спрацювали. Я також сподіваюсь, що він стане платформою для спільної взаємодії не тільки компаній Групи Нафтогаз або нафтогазової галузі, але й близьких нам компаній — великих державних банків, компаній електроенергетики, великих інфраструктурних компаній, наприклад, Укрзалізниці, тому що спільне використання цього центру є набагато вигіднішим інструментом, ніж створення окремого інструменту для кожної із перелічених організацій”, — відзначив Андрій Коболєв.

Організація зможе запропонувати компаніям-учасникам:

· інсайти від міжнародних партнерів про стан та тенденції кібербезпеки у світі;

· оперативну комунікацію з державними органами, такими як МВС та кіберполіція, Міністерство цифрової трансформації;

· можливість запропонувати нові законодавчі рішення для держави у сфері протидії кіберзагрозам;

· ефективну співпрацю при розслідуванні кібератак на компанію.

Наразі Центр вже має укладені меморандуми про співпрацю з Міністерством внутрішніх справ та Департаментом кіберполіції Національної поліції України. Підписано угоди з одним з найстаріших кіберцентрів світу – NCFTA (National Cyber-Forensic & Training Alliances) в Сполучених Штатах Америки та інноваційним кіберцентром в Канаді – CyberNB.

Источник: naftogaz.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    939
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович