12.02.2021 10:11
Просмотров: 641

Міністр фінансів: Ситуація з державними фінансами стабільна - бачу кінець року досить оптимістичним

Міністр фінансів: Ситуація з державними фінансами стабільна - бачу кінець року досить оптимістичним

«Ситуація з державними фінансами стабільна. За відсутності непередбачуваних подій, ми виконаємо бюджет за доходами. Бачу кінець року досить оптимістичним, адже ми розпочали рік з рекордно високими залишками на казначейських рахунках порівняно з відповідними періодами протягом останніх років (71 мільярд гривень)», - розповів Міністр фінансів Сергій Марченко у інтерв’ю ІА «УНІАН».

Оцінюючи сьогоднішню ситуацію з державними фінансами, Міністр наголосив, що з точки зору доходів, бюджет досить напружений, але – реальний.

«Результати січня це підтверджують. Адже фактичні показники надходжень до загального фонду на 3,5 млрд гривень вищі за планові. Перевиконання в цілому за рахунок податкової служби - 3,4 млрд, але основне - це внутрішнє ПДВ. Сума зростання надходжень цього податку у 2020 році рік до року – 132,4 відсотків. Тобто ми досить суттєво наростили ПДВ. Ця позитивна динаміка – наш головний результат, який зміцнює державні фінанси України з минулого року», - сказав Сергій Марченко.

Даючи оцінку впливу січневого карантину на економіку України, Міністр зазначив, що НБУ оцінює цей вплив на рівні 0,1-0,2 відсотки ВВП.

«Більшість економічних агентів адаптувалася. А грудневі виплати позитивно вплинули на ситуацію. Основний споживчий попит фактично було задоволено до початку локдауну. Суб’єкти мали нагоду попередньо підготуватися, а держава створила певну подушку безпеки», - розповів Міністр фінансів.

Також Сергій Марченко рекомендував усім не звертати увагу на незначні коливання курсу: «Є усі підстави, аби він був стабільним. Так само стабільним він був і торік, незважаючи на кризу. Спостерігалась спекулятивна атака в березні, перед запровадженням карантину, але то було тимчасове явище. Резервів Національного банку достатньо, аби утримати курс. Підстав для погіршення курсової динаміки не бачу. Тому рекомендую не звертати увагу на незначні коливання курсу».

Источник: mof.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    933
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович