25.03.2021 09:10
Просмотров: 663

Максим Степанов підписав меморандум з USAID для посилення боротьби з туберкульозом в Україні

Максим Степанов підписав меморандум з USAID для посилення боротьби з туберкульозом в Україні

У Всесвітній день боротьби проти туберкульозу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав меморандум з USAID щодо співпраці у протидії цьому захворюванню. За його словами, лише торік на туберкульоз в Україні захворіли більше як 17 тис. людей, з яких 504 – діти. Одужало понад 14 тисяч громадян, померли – 2886.

«Це глобальна хвороба, яка має важкі наслідки не тільки для життя і здоров’я українців, але й для економіки нашої держави. Туберкульоз потребує тривалого й складного лікування. Іноді цей процес триває від 6 місяців до року», – зазначив Максим Степанов.

Водночас, наголосив міністр, хвороба є виліковною за умови ранньої діагностики та постійного медичного супроводу. Об’єднання зусиль з міжнародними партнерами в боротьбі з цією хворобою, на його переконання, дасть кращий результат.

«Я підписую цей меморандум із нашими міжнародними партнерами – з USAID, щоб забезпечити здоров’я та якість життя українців шляхом зниження рівня захворюваності на туберкульоз в Україні. Наша країна зробила відчутний крок вперед до подолання цього недугу, а разом із партнерами ми зможемо здолати туберкульоз в Україні», – наголосив Максим Степанов.

За словами Джеймса Хоупа, директора регіональної місії USAID в Україні та Білорусі, у документі окреслене бачення подальшого розвитку співпраці та координації дій, які мають покласти край туберкульозу в нашій країні.

«Хотів би подякувати керівництву МОЗ за постійну діяльність у рамках загальносвітової боротьби з туберкульозом. Україна та США вже майже 20 років співпрацюють у протидії цій хворобі. Сьогодні ми знову підтверджуємо свою налаштованість до продовження цього важливого партнерства. Наші спільні завдання полягають у тому, щоб охопити своїми діями кожного хворого на туберкульоз, забезпечити лікування тим, хто потребує, та запобігти новим і ширшим випадкам інфікування», – зазначив Джеймс Хоуп.

Источник: moz.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович