17.04.2021 10:55
Просмотров: 931

Приватбанк скоро виставлять на продаж – голова НБУ

Приватбанк скоро виставлять на продаж – голова НБУ

За планами НБУ, скоро на продаж виставлять Приватбанк - у Нацбанку вважають, що приватизація Приватбанку зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, у тому числі зі США і ЄС.

Про це в інтерв'ю GlobalCapital заявив голова НБУ Кирило Шевченко.

"Наш банківський сектор має значний потенціал для міжнародних інвесторів. Ми сподіваємося, що найближчим часом міжнародні банківські групи придбають частки в українських держбанках.

Згідно з нашими планами, скоро на продаж буде виставлено найбільший банківський актив України - Приватбанк. Ми вважаємо, що приватизація Приватбанку, якому належить 20% українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, у тому числі зі США і ЄС", - розповів Шевченко.

За його словами, Нацбанк продовжує підтримувати стратегію ПриватБанку в судах з його ексвласниками Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

Він додав, що зараз у справі Приватбанку проходить близько 100 судових процесів.

"Це виключно складне питання", - заявив голова НБУ.

Водночас, відповідаючи на питання, якою є ймовірність, що ці процеси завершаться до кінця цього року, Шевченко відповів: "По суті, це наша ціль. Сподіваємося, що судові справи будуть завершені, і ми зможемо зосередитися виключно на стягненні активів".

Також він сподівається, що за 5 років частка держави в банківській системі знизиться з 55% до 25%, що допоможе їй стати більш незалежною.

Нагадаємо:

Державний Приватбанк залишається найпривабливішим об'єктом для приватизації серед держбанків, і мета знайти для нього інвестора до 2025 року досить реалістична, заявила заступник директора напрямку "Фінансові інститути" міжнародного рейтингового агентства S & P Global Ratings Аннет Есс.

Як повідомлялося, на початку вересня 2020 року Кабінет міністрів поновив принципи стратегічного реформування держбанків і передбачив скорочення частки держави в банківському секторі з нинішніх 60% до 25% до 2025 року шляхом часткової або повної приватизації кожного з чотирьох держбанків.

Уряд зберіг плани з приватизації ПриватБанку і бачить його провідним роздрібним банком в Україні, який має сильну позицію в малому і середньому бізнесі (МСБ).

Источник: epravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович