06.05.2021 15:18
Просмотров: 961

Податок на додану вартість у 2021 році

ПДВ — найбільш суперечливий податок

За ПДВ претензії податкового органу можуть бути пов’язані і з фіктивним документообігом, і з підписанням документів не уповноваженою на це особою, і з дробленням бізнесу. При цьому у податкового органу з’являється дедалі більше засобів для перевірки «паперового ПДВ», а також для донарахування податків.

На вебсайті Vkursi Pro (https://vkursi.pro/card/at-oshchadbank-00032129) можна перевірити своїх контрагентів, наприклад за модулями для компаній, фізичних осіб, майна.

Податок на додану вартість у 2021 році

АСК ПДВ

Найчастіше претензії податківців пов’язані з розривами у ПДВ. Уявімо собі ситуацію: ви знайшли контрагента, провели перевірку, але система автоматичного контролю виявляє розрив в ланцюжку ПДВ, який відбувся не у вас, а у вашого контрагента. Перевіряють сплату ПДВ і розриви в даному податок автоматично. АСК ПДВ — це автоматична система контролю, яка за короткий час відстежить шлях товару і розрахунків — від виробника до кінцевого споживача через ланцюжок продавців-посередників. АСК ПДВ-3 відразу:

- покаже порядок розрахунків;

- виявить реальність господарської діяльності учасників угоди;

- встановить ознаки взаємозалежності контрагентів.

Якщо додати автоматичне вивантаження інформації про угоди з книг покупок і продажів контрагентів, то стає очевидним відсутність шансів на успіх у компанії, яка, не маючи достатніх підстав, подала декларацію з ПДВ із заявленою до відшкодування сумою податку.

«Контроль ПДВ»

З 2020 року застосовується програмний комплекс «Контроль ПДВ», який дозволяє наступне:

1. Використовуючи більш досконалі способи контролю, «відловлювати» платників податків, яким раніше вдавалося проходити автоматизований контроль без зауважень.

2. Відслідковувати показники в декларації ПДВ по платниках податків, які порушують законодавство.

3. Обмінюватися між підрозділами ФНС інформацією і звітними формами.

На цьому етапі до системи збору та обробки інформації приєднуються банки. Це означає, що, крім книг покупок і продажів, в онлайн-режимі відображатиметься і рух грошей по рахунку компанії. При цьому банки і податковий орган контролюють всі види розрахунків з фізособами, юрособами, підприємцями, самозайнятими.

Вивантаження древа ПДВ 5–6-го коліна з невеликою кількістю контрагентів фізично займає 40–50 хвилин часу. Таким чином, співробітник податкового органу може за невеликий відрізок часу з'ясувати ланцюжок зв’язків декількох компаній і знайти помилки і розриви в ПДВ.

На практиці як би ідеально ви не старалися вести діяльність, як би не збирали документи, самостійно перевірити всіх контрагентів просто неможливо. Як технічно, так і через відсутність необхідних ресурсів. Тому в пригоді стане Vkursi Pro.

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович