10.07.2021 11:03
Просмотров: 953

В Україні готують додаткових медпрацівників для проведення щеплень від COVID-19

В Україні готують додаткових медпрацівників для проведення щеплень від COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров’я в Україні у відповідь на запит Міністерства охорони здоров'я України та Центру громадського здоров'я проводить тренінги з вакцинації від COVID-19 для викладачів медичних університетів, щоб залучити студентів 4-го та 5-го курсів та інтернів до проведення щеплень від коронавірусної хвороби.

«В Україні, як і в усьому світі, ситуація щодо постачання вакцин проти COVID-19 постійно змінюється. Українська система охорони здоров’я має бути задіяна на повну потужність. Тому ми залучаємо старших студентів-медиків та лікарів-інтернів, які разом із ними проводитимуть щеплення, принаймні, у великих центрах вакцинації. Ми сподіваємося на підтримку та співпрацю з усіма медичними закладами вищої освіти», - зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Залучення студентів старших курсів та інтернів до вакцинації від COVID-19 допоможе знизити навантаження на медичних працівників, які виконують ці обов’язки, а також задовольнити очікування уряду щодо охоплення щепленнями щонайменше 70% дорослого населення до кінця 2021 року.

«Пандемія серйозно вдарила по системі охорони здоров’я в кожній країні, оскільки наявні в системі охорони здоров’я ресурси зараз працюють для протидії пандемії, включаючи вакцинацію від COVID-19. Відповідно, стає все менше потенціалу для інших функцій системи охорони здоров’я. Залучення волонтерів і студентів – це стандартна процедура, що застосовується в інших країнах. Але волонтери без спеціальної медичної освіти можуть виконувати лише обмежені функції. Тому в Україні ми залучаємо студентів-медиків. Ми навчаємо, як робити щеплення від COVID-19 у високоякісний і безпечний спосіб, щоб зменшити імовірність програмних помилок. Якщо до кінця 2021 року потрібно вакцинувати 70% дорослого населення, це означає десятки мільйонів ін'єкцій, переважно за схемою вакцинації 2 дозами», - пояснив голова Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

Представник ВООЗ додав, що вони також покладаються на подальшу співпрацю з усіма медичними університетами в межах планової імунізації, оскільки це залишається високопріоритетною темою для ВООЗ в Україні

На цьому тижні буде проведено чотири дводенні тренінги для навчання близько 100 викладачів за підтримки експертів ВООЗ, МОЗ, ЦГЗ, Національної служби здоров’я України, Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики та Державного експертного центру МОЗ України.

Програма тренінгу охоплює інформацію про всі вакцини, що використовуються в Україні, у тому числі про ті, що можуть надійти до країни найближчим часом, зокрема вакцину Moderna mRNA-1273. Тренінг також допоможе зміцнити знання та навички студентів-медиків із вакцинації від COVID-19 та в цілому з питань безпеки імунізації, а також із діагностики анафілаксії та надання першої медичної допомоги.

Дізнавайтеся більше про вакцинацію проти COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Источник: moz.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    920
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович