29.08.2021 09:36
Просмотров: 891

Вбивця сенатора Роберта Кеннеді може вийти на свободу

Вбивця сенатора Роберта Кеннеді може вийти на свободу

Клопотання 77-річного Серхана Серхана, який відсидів у в'язниці більше ніж пів століття, задоволено, але остаточне рішення про його звільнення буде ухвалено протягом трьох місяців.

Комісія з умовно-дострокового звільнення штату Каліфорнія в п'ятницю, 27 серпня, в Лос-Анджелесі задовольнила клопотання вбивці сенатора Роберта Ф. Кеннеді, 77-річного Серхана Серхана, палестинця за походженням, про його дострокове звільнення з в'язниці.

Серхан Серхан, засуджений за вбивство Роберта Ф. Кеннеді в 1969 році, 16 разів намагався домогтися звільнення з довічного ув'язнення, але його клопотання постійно відхилялося. Утім, ухвалене комісією з умовно-дострокового звільнення не означає, що Серхан буде звільнений автоматично. Рішення підлягає тримісячному розгляду, а потім буде направлено губернатору Каліфорнії Гевіну Ньюсому, за яким - останнє слово.

Сенатора Кеннеді застрелили під час передвиборчої кампанії

Роберт Ф. Кеннеді, молодший брат убитого в 1953 році президента США Джона Ф. Кеннеді, виголосив промову з нагоди своєї перемоги в Каліфорнії на праймеріз на пост кандидата в президенти від Демократичної партії, коли Серхан Серхан його застрелив.

Вбивство Роберта Кеннеді сталося в 1968 році, всього через кілька місяців після вбивства лідера чорних борців за громадянські права Мартіна Лютера Кінга-молодшого - в той час, коли Америка глибоко загрузла в непопулярній війні у В'єтнамі.

Вбивця сенатора Роберта Кеннеді може вийти на свободу

Роберта Кеннеді із захватом вітають жителі західнонімецького Гейдельберга (27 червня 1964)

Серхан був засуджений до смертної кари в газовій камері в 1969 році після того, як визнав себе винним у вбивстві. Кілька років по тому смертний вирок був замінений на довічне ув'язнення.

Син Роберта Кеннеді привітав рішення комісії

Однак згодом з'явилися сумніви в тому, що він справді винен в смерті Кеннеді. З'явилися припущення, що в готелі "Амбассадор", де 5 червня 1968 року було скоєно вбивство, міг бути другий стрілець. Крім того, пізніше слідству вдалося отримати докази того, що в ту ніч було зроблено до 13 пострілів, а зброя, з якої стріляв Серхан, містила лише вісім куль.

Син Роберта Кеннеді Дуглас давно виступав за звільнення Серхана, оскільки докази проти нього не сходяться і загрози для суспільства він не становить. Він привітав рішення комісії. "Здається, я прожив життя в страху перед ним. Але сьогодні я вдячний за те, що бачу в ньому людину, гідну співчуття і любові", - заявив Дуглас під час онлайн-слухань.

Источник: dw.com

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: История, США

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович