03.10.2021 10:44
Просмотров: 762

Тайвань заявив про масове вторгнення китайських військових літаків

Тайвань заявив про масове вторгнення китайських військових літаків

Тайвань заявив про найбільше в історії вторгнення китайської військової авіації в зону його протиповітряної оборони: у п'ятницю там двома хвилями пролетіли 38 літаків.

Про це повідомило міністерство оборони Тайваню.

У відповідь Тайвань підняв у повітря свої літаки та розгорнув ракетні комплекси.

Китай вважає Тайвань своєю провінцією, що відкололася, а Тайвань наполягає, що є незалежною державою. Там є власна конституція, армія та обраний уряд.

Тайбей скаржиться, що Пекін все частіше здійснює місії поблизу острова, а китайські винищувачі постійно порушують тайванську зону ППО.

"Китай необґрунтовано веде військову агресію, порушуючи регіональний мир", - сказав прем'єр-міністр Тайваню Су Цзен-чан.

Китай поки не прокоментував інцидент. Раніше такі польоти в Пекіні пояснювали "захистом суверенітету" та протидією "змові" між Тайванем і Сполученими Штатами.

У заяві міністерства оборони Тайваню йдеться, що 25 літаків Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) увійшли у південно-західну частину тайванської зони ППО у світлу пору доби, пролетівши над акваторією поблизу островів Пратас.

Зона розпізнавання ППО розташована за межами країни та національного повітряного простору, але іноземні літаки там все одно ідентифікують, відстежують та контролюють в інтересах національної безпеки.

Пізніше у п'ятницю ввечері послідувала друга хвиля з 13 китайських літаків у тому ж районі. Вони пролетіли над акваторією між Тайванем та Філіппінами.

Міністерство оборони Тайваню заявило, що цього разу це були чотири бомбардувальники H-6, які можуть нести ядерну зброю, та один протичовновий літак.

Источник: bbc.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович