05.10.2021 06:27
Просмотров: 591

04.10.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

04.10.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Королівство Бельгія

Уряд Брюсселя вирішив продовжити використання так званих «COVID-квитків безпеки», що містять інформацію про вакцинацію, набутий імунітет або про результати тестів на COVID-19, до кінця червня наступного року. Зокрема, «COVID-квитки безпеки» вимагатимуть у готельному та ресторанному бізнесі, вони будуть обов’язковими для відвідувачів танцювальних залів, спортивних клубів та фітнес-центрів, а також для проведення будь-яких заходів за участю від 50 людей у закритих приміщеннях та від 200 осіб для заходів на відкритому повітрі. Водночас такі «квитки» не вимагатимуть під час поїздок у громадському транспорті, школах, місцевих адміністраціях, на робочих місцях або у банках.

Федеративна Республіка Німеччина

Необхідності у використанні нових вакцин від коронавірусу зараз немає, однак вони можуть знадобитися світу в наступному році, – заявив генеральний директор і співзасновник німецької фармацевтичної компанії BioNTech Угур Шахін. За його словами, нинішні штами коронавірусу, включаючи дельта-штам, заразніші, ніж його первісний варіант, але відрізняються від нього не так сильно, щоб це суттєво позначалося на ефективності застосовуваних вакцин. При цьому висока ймовірність того, що штами, які зможуть «обманювати» імунітет, з'являться в майбутньому, що потребують розробки нових препаратів. «Цей вірус з нами надовго, і він продовжить адаптуватися до наявних умов, – сказав учений. – У нас немає причин вважати, що імунній системі буде легше впоратися з коронавірусом наступного покоління, ніж із нинішнім. Еволюція вірусу триває, і цей процес тільки почався».

США

Директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі у своєму виступі на міжнародному Форумі науки і технологій у суспільстві перерахував основні заходи наукового співтовариства, які дозволять підготуватися до наступної пандемії.

«По-перше, ми визначаємо пріоритетні патогени, які здатні викликати пандемію. Наприклад, подібний список є у Всесвітній організації охорони здоров'я. Проблема в тому, що ми не можемо обмежуватися лише цим підходом, оскільки масове поширення інфекції, як правило, провокується непередбаченим збудником».

«По-друге, вчені покращують методи створення вакцин, такі як технології матричної РНК і векторних препаратів. Оптимізація цих методів вже зіграла значну роль у боротьбі з поширенням коронавірусу. Далі ми використовуємо інформацію, отриману під час досліджень вірусів, які відносяться до того ж роду, що і викликав пандемію. Цей підхід дає змогу на ранньому етапі спрогнозувати особливості вакцин, які будуть необхідні для впливу на патоген».

Крім того, за його словами, «вчені покращують компоненти терапевтичних препаратів, які раніше застосовувалися проти збудників, і, що ще важливіше, розробляють нові молекули, що дають можливість впливати на уразливі частини вірусів». «Таким чином, подальша розробка зазначених контрзаходів дасть можливість нам підготуватися до наступної неминучої пандемії».

Держава Ізраїль

Із 3 жовтня Ізраїль став першою країною, де необхідне щеплення бустерною дозою для отримання сертифікату вакцинації від COVID-19. Ізраїльський уряд заборонив будь-кому, хто не отримав бустерної дози COVID-вакцини, перебувати у закритих приміщеннях. Це означає, що майже два мільйони ізраїльтян втратять видані їм паспорти щеплення протягом найближчих днів. Відтак відвідувати крамниці, ресторани, культурні заходи та спортзали дозволять лише тричі щепленим від коронавірусу особам. З цього приводу десятки ізраїльтян влаштували демонстрації по всій країні.

Нові критерії видачі зеленого пропуску для вакцинованих і перехворілих на Covid почали діяти в Ізраїлі з 3 жовтня. Видані раніше документи втратять чинність 7 жовтня за умови закінчення шести місяців з моменту другого щеплення від коронавірусу компанії Pfizer або одужання.

Австралія

Штати Вікторія і Новий Південний Вельс, які перебували в ізоляції протягом декількох тижнів, повідомили про 1 887 випадків захворювання і 13 смертельних випадків.

Нова Зеландія

Міністр із боротьби з COVID-19 Нової Зеландії Кріс Хіпкінс заявив, що повна вакцинація від коронавірусу стане вимогою для осіб, які не є громадянами Нової Зеландії і які прибувають в країну з 1 листопада 2021 року. Вони повинні будуть заявити про свій статус вакцинації під час реєстрації в системі керованої ізоляції (Managed Isolation Allocation System) країни, а також представити підтвердження вакцинації або відповідного відведення своїй авіакомпанії і співробітникам митниці після приземлення.

Приймаються свідоцтва вакцинації будь-якої з 22 схвалених у країні вакцин від COVID-19. При цьому остання доза повинна бути отримана не менше ніж за 14 днів до прибуття. Прибулі як і раніше повинні будуть провести 14 днів в ізоляції.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович