06.10.2021 08:25
Просмотров: 566

Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 05.10.21

Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 05.10.21

Ісламська Республіка Афганістан

Радикальний афганський рух "Талібан" оголосив про ліквідацію осередку терористичного угруповання ІДІЛ в афганській столиці.

Щонайменше двоє людей загинули, ще четверо дістали поранення внаслідок вибуху біля мечеті в Кабулі.

Таліби вбили п’ятьох бойовиків «Ісламської держави» біля посольства Росії в Кабулі.

Туреччина доставила до Афганістану 33 тонни продовольчої допомоги.

Посол Китаю в Кабулі Ван Юй спростував поширену раніше в ЗМІ інформацію про прибуття китайських військовослужбовців на найбільшу авіабазу Афганістану біля м. Баграм (провінція Парван).

Сирійська Арабська Республіка

Під час спроби незаконного проникнення з Сирії у південну турецьку провінцію Хатай турецькими військовими затримано двох порушників кордону. Затримані є бойовиками терористичної організації ДЕАШ.

Центральноафриканська Республіка

У префектурі Мамбере-Кадеі на заході ЦАР через атаку повстанців загинули троє найманців ПВК «Вагнер», двоє важко поранені.

Азербайджан-Вірменія

Президент Азербайджану І. Алієв заявив: Азербайджан відкидає звинувачення, що звучать на його адресу, про притягнення ізраїльських сил в регіони, які розташовані поблизу його кордону з Іраном, і вимагає доказів.

Прем’єр-міністр Вірменії Н. Пашинян готовий зустрітися з президентом Азербайджану І. Алієвим для обговорення врегулювання нагірно-карабаського конфлікту і прикордонних питань без обмеження за місцем і часом проведення цієї зустрічі.

Республіка Ємен

Повстанці з проіранського руху «Ансаруллах» (хусити) запустили балістичні ракети по населеному пункту Ар-Равда на півночі провінції. Внаслідок ракетного обстрілу загинули дві дитини, 33 людей госпіталізовано. Серед поранених – чотири жінки і п’ятеро дітей. Пошкоджено не менше 12 житлових будівель.

Республіка Малі

Рада Безпеки ООН заявила, що влада Малі має провести оперативне розслідування нападу на миротворців багатопрофільної комплексної місії ООН зі стабілізації в цій країні (MINUSMA).

Буркіна-Фасо

Вісім військовослужбовців загинули, двоє дістали поранення через збройний напад на військовий підрозділ, дислокований на території населеного пункту Йіргу у провінції Санматенга, що входить до складу Північно-Центральної області Буркіна-Фасо.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: терроризм

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович