13.11.2021 09:58
Просмотров: 971

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ: заява щодо слухання у Верховному Суді, що відбулося 11 листопада 2021 року

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ: заява щодо слухання у Верховному Суді, що відбулося 11 листопада 2021 року

Верховний Суд Сполученого Королівства заслухав останні пояснення України на підтримку позиції України про те, що єврооблігації на суму 3 млрд доларів США було випущено у 2013 році внаслідок примусу, здійснюваного Росією.

Під час слухання, яке сьогодні відбулося у Верховному Суді Сполученого Королівства, Україна скористалась можливістю ще раз представити свою правову позицію стосовно позову, поданого проти неї Росією у зв’язку з єврооблігаціями на суму 3 млрд доларів США. Зазначені єврооблігації було випущено у грудні 2013 року у вигляді звичайного боргового інструменту, що обертається на біржі, однак 100% яких було викуплено Російською Федерацію, що свідчить про надзвичайну винятковість ситуації.

Україна послідовно стверджувала, що внаслідок погроз, здійснюваних Росією до випуску єврооблігацій, та актів як економічної, так і військової агресії з боку Росії, Україну було позбавлено права вибору та внаслідок примусу, здійснюваного Росією, Україна зрештою уклала угоди щодо випуску єврооблігацій.

Відповідно, позиція України полягає у тому, що або випуск облігацій повинен бути визнаний недійсним судом з огляду на те, що його було здійснено внаслідок примусу, з дослідженням дій Росії у судовому порядку за повною процедурою у відкритому судовому розгляді, або справедливим буде зупинити судове провадження, якщо англійський суд вважатиме, що з процесуальних підстав суд не має можливості розглянути аргументи лінії захисту України. Саме таку позицію заявив англійський апеляційний суд у своєму дуже важливому рішенні, що було постановлене у вересні 2018 року.

Україна залишається впевненою у позитивному результаті вирішення справи, яка була ініційована як один із елементів загальної стратегії зі здійснення Росією агресії проти України, яку Росія продовжує реалізовувати і сьогодні. Україна підтверджує свій намір рішуче протистояти проявам агресії з боку Росії.

Очікується, що після завершення слухання сьогодні, Верховний Суд завершить роботу над підготовкою рішення та перейде до його винесення.

Источник: mof.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович