10.12.2021 17:20
Просмотров: 898

Швидко дати відпочити очам в середині дня допоможе проста хитрість

Швидко дати відпочити очам в середині дня допоможе проста хитрість

 

Якщо багато часу проводити за комп’ютером, то очі рано чи пізно втомляться, може з’явитися відчуття сухості. Вважається, що таке навантаження здатне негативно позначатися на гостроті зору. Швидко дати відпочити очам в середині дня допоможе проста хитрість.

Так, один з кращих способів розслабити очі-прикласти до них долоні. Необхідно сісти за стіл, зайнявши зручне положення, і спертися на лікті. Далі – струсити руками, розслабивши зап’ястя і пальці, потерти долоні один об одного, поки вони не стануть теплими, пише “Домашний очаг”. Після цього слід прикрити очі долонями, голова при цьому повинна спиратися на руки, очі закриті. Складіть долоні хрест-навхрест, щоб пальці перетиналися на лобі. Важливо при цьому, щоб руки були розслабленими і не тиснули на очі, долоні повинні прикривати повіки куполом.

Вважається, що подумки необхідно уявити темряву і тепло якомога сильніше – це найбільш глибоке розслаблення для очей. Однак у деяких людей темрява може викликати негативні відчуття. В такому випадку для відпочинку очей замість чорного можна уявити який-небудь інший темний колір-наприклад, темно-синій або фіолетовий.

Для того, щоб уникнути напруги в очах в майбутньому, необхідно взяти за правило ніколи не сидіти перед монітором довше півгодини без перерви. З-за столу слід постійно вставати і дивитися у вікно. Під час обіду очам також необхідно давати відпочинок від будь-яких електронних пристроїв.

 


Источник:  Новости Ю

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: глаза

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович