13.12.2021 17:51
Просмотров: 1135

Зимові свята у Харкові: коли відкриють ялинку та що в програмі зустрічі 2022 року

Зимові свята у Харкові: коли відкриють ялинку та що в програмі зустрічі 2022 року

Новорічні святкування у Харкові розпочнуться у День святого Миколая 19 грудня. Коли у Харкові засяє ялинка, хто співатиме на площі Свободи у новорічну ніч та чи потрібні COVID-сертифікати для відвідин новорічних заходів, розказав головний режисер міських свят Олексій Настаченко.

Відкриття ялинки: концерт і карнавал

Ялинку офіційно відкриють 19 грудня о 17:00. У програмі свята — концерт та карнавал.

"Відкриття новорічної ялинки розпочнеться із видів зимового міста, шоу-замороження, запалення вогнів ялинки, далі — новорічні заходи. Готуються харківські виконавці, буде карнавал, казкове новорічне шоу", — сказав Настаченко.

Резиденція Діда Мороза у Харкові

Будинку Діда Мороза, який коштував місту 6 млн гривень, цьогоріч у Харкові не буде: новорічну резиденцію Діда Мороза облаштували в Харківському муніципальному культурному центрі. За словами Олексія Настаченка, будинок Діда Мороза вирішили не використовувати через карантинні обмеження, бо в ньому менше місця, ніж у культурному центрі.

"Будинок зберігається у дуже хороших умовах, тож коли зміниться ситуація, він з'явиться на площі Свободи. Ми могли б його поставити, але кількість дітей, які б у ньому б побували, була б меншою", — розповів режисер свят.

"Резиденція оновлюється щорічно, діти потрапляють у казку, мають пройти квест, тому інсталяцію частково оновили", — повідомив Олексій Настаченко.

  • Резиденція Діда Мороза в Харківському муніципальному культурному центрі на вул. Плеханівська, 77 відкриється 25 грудня та працюватиме до 7 січня. Години роботи резиденції: з 12:00 до 18:00.

Потрапити до резиденції Діда Мороза у Харкові можна буде через вхід до Fantasy-парк.

"Ми вирішили, що об'єднати Fantasy-парк з резиденцією Діда Мороза буде цікавіше для дітей", — сказав Олексій Настаченко.

Новорічний мюзикл

Новорічний мюзикл у Харкові подивляться близько 25 тис. школярів, сказав Олексій Настаченко. Мюзикл називається "Час бажань в країні див". Виставу показуватимуть у Харківському муніципальному культурному центрі протягом шкільних канікул.

Новорічна ніч на площі Свободи

Свято на площі Свободи у новорічну ніч розпочнеться о 23:00.

"Будуть лише харківські виконавці. Хто — поки секрет", — сказав режисер.

За його словами, святкового феєрверка цьогоріч не буде. У програмі святкування — концерт та карнавал.

Чи потрібні COVID-сертифікати на святкуванні у Харкові

"У резиденцію Діда Мороза потрібен COVID-сертифікат, щодо вуличних свят — інформації немає, але усі мають пам'ятати про карантинні норми, дистанцію", — сказав Олексій Настаченко.

Документи про вакцинацію, довідка про одужання від коронавірусу чи ПЛР-тест знадобиться батькам, які прийдуть з дітьми на мюзикл.

Що відомо

  • Новорічну ялинку у Харкові почали зводити 11 листопада. У 2020 році новорічну ялинку почали зводити наприкінці жовтня. У 2019 році на встановлення ялинки з бюджету Харкова витратили близько 4 млн грн. Новорічні декорації у центрі Харкова обійшлися в суму не менше 75 млн грн.

Источник: suspilne.media/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: Новый год

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович