14.12.2021 18:16
Просмотров: 819

Підсумки 2021: яких фахівців шукали українці в інтернеті цього року

Підсумки 2021: яких фахівців шукали українці в інтернеті цього року

Онлайн-сервіс замовлення послуг Kabanchik.ua проаналізував послуги яких фахівців замовляли у мережі цього року та скільки за них платили. Разом з Техно 24 пропонуємо дізнатися чиїми послугами українці користувалися найчастіше.

У топі сантехніки, електрики та реставратори меблів

Цього року українці оформили 50 тисяч замовлень на послуги сантехніків, що майже в 32% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Здебільшого їх просили відремонтувати кран або унітаз, прочистити каналізацію чи замінити радіатор. У порівнянні з минулим роком середній чек зріс на 40% – 640 гривень за замовлення.

Також у попиті фахівці з ремонту меблів. Їх послугами користувалися на 40% частіше, а середній чек виріс на 5% – 500 гривень. Загалом на послуги цих майстрів цього року українці витратили 4,8 мільйона гривень, що майже на 30% більше, ніж минулого.

Через економічну нестабільність багато хто не поспішає купувати нові меблі, воліючи відремонтувати старі, щоб заощадити.

Майже на 32% більше роботи у електриків. Найпопулярніші завдання:

  • повісити люстру;
  • оновити проводку;
  • замінити розетки та вимикачі;
  • відремонтувати світильник;
  • встановити домофон.

У середньому одне замовлення коштує 900 гривень, що на 20% перевищує показники минулого року.

Утеплюють квартири та ремонтують техніку

У порівнянні з минулим роком кількість замовлень на ремонт та встановлення вікон збільшилась на 45%. Середній чек у категорії "встановлення металопластикових вікон" зріс на 43% – 2000 гривень, а у категорії "ремонт вікон" – на 8% – 580 гривень за замовлення. Однак ціни на ці послуги можуть змінюватись і залежать від обсягу, термінів та умов роботи.

Також замовляли встановлення та ремонт дверей. Однак, попри підвищення попиту на 37%, середній чек залишився на рівні минулого року – 1230 гривень за замовлення.

Встановлення та ремонт дверей і вікон – одні з найбільш затребуваних робіт з теплоізоляції, оскільки саме щілини й прорізи в цих конструкціях – головна причина потрапляння холодного повітря в приміщення.

Щоб заощадити, багато хто віддає перевагу ремонту техніки, ніж покупки нової. У зв'язку з цим попит на послуги майстрів із ремонту великої побутової техніки зріс майже на 20%. У середньому одне замовлення коштує 530 гривень – на 6% більше, ніж минулого року.

"Чоловік на годину" – делегують побутові справи, щоб заощадити час

Цього року "чоловіків на годину" замовляли на 32% частіше, ніж минулого. Однак, попри зростанні попиту, середній чек зріс лише на 7% – 440 гривень за замовлення. Попит на послугу обумовлений тим, що багато хто хоче мати більше вільного часу, тому делегують побутові завдання професіоналам.

В основному, майстрів на всі руки наймають, щоб встановити замок, зібрати диван, повісити дзеркало або картину на стіну, а також виконати інші дрібні домашні справи.

Інфографіка

Источник: tech.24tv.ua/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: работа

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович