28.12.2021 14:30
Просмотров: 1257

Ігристе еспресо з м'ятою: рецепт як у Старбакс

Ароматна чашка кави — це не лише ранковий напій, який допомагає прийти в тонус та отримати заряд енергії для продуктивного дня. Легкі кавові напої чудово підходять як доповнення трапези в процесі обіду або вечері, а іноді можуть стати приємною перервою під час роботи. Сьогодні хочемо поділити з Вами рецептом еспресо із м'ятою.

Ігристе еспресо з мятою: рецепт як у Старбакс

Саме таке ігристе еспресо з м'ятою користується великою популярністю серед відвідувачів кав'ярень Старбакс.

Ігристе еспресо Старбакс: що знадобиться для приготування в домашніх умовах

Для того, щоб приготувати класичну м'ятну каву, вам знадобиться:

  • еспресо – 1 порція;
  • цукровий сироп – 2 ст. ложки;
  • 8 гілочок свіжої м'яти;
  • мінеральна вода – 0,5 стакану;
  • кубики льоду.

Рецепти від Старбакс передбачають використання фірмової кави — Starbucks® Dark Espresso Roast. Цей сорт – бленд арабіки Латинської Америки та Азійсько-Тихоокеанського походження. Смакові ноти, які забезпечує темна обжарка, ідеально підходять при приготуванні холодних кавових напоїв. В цьому випадку ви відчуєте насичений смак карамелі.

Рецепт еспресо з м'ятою: покрокова інструкція

  1. Приготуйте 1 порцію традиційного еспресо. Ви можете використовувати каву Starbucks® Dark Espresso Roast або будь-який інший улюблений бренд, і готувати його в турці, професійній кавовій машині чи іншим способом. Головне: віддайте перевагу сортам, що мають легкий карамельний посмак. Таким чином ви зможете досягти максимально схожого на фірмові напої смаку.
  2. Відокремте від стеблинок листочки м'яти.
  3. У шейкер додайте частину льоду, каву, цукровий сироп та м'яту. Не соромтеся: добре потрусіть шейкером, як роблять професійні бармени. Якщо під рукою не виявилося шейкера – просто перемішайте інгредієнти у чашці.
  4. У високу склянку викладіть кубики льоду, вилийте вміст шейкера.
  5. Долийте в склянку мінеральну воду. Прикрасьте смачний ігристий еспресо парою листків м'яти.

За бажанням, у напій можна додати будь-який улюблений сироп: карамельний, шоколадний, фруктовий або ягідний — кава з м'ятою поєднується практично з будь-якими солодкими смаками. Цей напій допоможе створити атмосферу вдома після важкого трудового дня, буде слушним на дружній вечірці або допоможе порадувати вашу половинку зранку. Погодьтеся: ігриста кава в ліжко – зовсім не банально, а навіть навпаки – стильно та зі смаком. Замість м'яти можна використовувати мелісу, але, через менш виражений смак, рекомендуємо збільшити пропорцію меліси в порівнянні з м'ятою.


Темы: кофе

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович